Arbejdermuseet fejrer i denne uge 139 års fødselsdag.

Rekord: Over 112.000 på besøg i arbejdernes historie

Arbejdernes historie om undertrykkelse, organisering og sammenhold er igen blevet populær: Arbejdermuseet sætter publikumsrekord.

Senest opdateret: søndag 4. februar 2018

Det er igen blevet populært at dykke ned i arbejdernes historie. I hvertfald hvis man ser på den seneste opgørelse over, hvor mange der besøger Arbejdermuseet i København.

112.267 gæster besøgte sidste år museet i den historiske bygning i Rømersgade.

Vi er stolte og glade for resultatet.

Søren Bak-Jensen, direktør

Det er en stigning på 8,6% i forhold til 2016 og er en absolut højdespringer i museets 35-årige levetid, oplyser museet.

”Vi er stolte og glade for resultatet. Det er dejligt, at vores udbud af permanente, såvel som særudstillinger, arrangementer og enkeltstående events har tiltrukket så mange mennesker”, siger Søren Bak-Jensen, direktør for Arbejdermuseet.

Skolebørn så på slaveri

Koblingen mellem historiske temaer og aktuelle spørgsmål er kernen i udstillingerne og aktiviteterne på Arbejdermuseet.

Følg Danmarkshistorien i nyhedsbrevet

I nyhedsbrevets serie "Danmark dengang" fortæller Arbejdermuseet om begivenheder, personer og forandringer i arbejderhistorien. I artiklerne får du smagsprøver på den enorme og unikke samling af historisk materiale, som museet tager vare på.

I 2017 åbnede Arbejdermuseet særudstillingen Stop slaveri!, der sætter fokus på slaveri i fortid og nutid og på den frihedskamp, som slavegjorte mennesker stilles overfor.

Foruden almindelige museumsgæster har næsten 4000 skoleelever gennem Skoletjenesten gennemført forskellige undervisningsforløb i særudstillingen og haft diskussioner om temaer som arbejdsvilkår, menneskerettigheder, frihedsbegreber og moderne kamp mod slaveri.

Billedserier om historien til seniorer

I løbet af de næste år vil Arbejdermuset fortsætte arbejdet med at koble sine historiske samlinger og fortællinger til aktuelle spørgsmål om eksempelvis valg af uddannelse, arbejdsmiljø, demokrati og fællesskaber, oplyser direktør Søren Bak-Jensen i en pressemeddelese.

Faglige Seniorer og Arbejdermuseet arbejder sammen om at få arbejdernes historie ud til så mange som muligt. Det sker blandt andet i serien “Danmark dengang” med tekst, billeder og videoer fra museets store arkiv.

Besøgstallene for 2012 – 2017 (opgjort i 1.000)

2012 2013 2014 2015 2016 2017
106 95 96 99 103 112

 

Først publiceret: søndag 4. februar 2018
Artiklen er sidst opdateret søndag 4. februar 2018 kl. 22:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.