34 procent af kvinderne oplyser, at de glæder sig til at gå på pension, mens det samme gælder for 28 procent af mændene.

Hver 3. dansker ser frem til at gå på pension

Selv om flere er i job til langt op i 60 års alderen, ser danskerne fortsat frem til et otium på pension. Flere kvinder end mænd glæder sig.

Senest opdateret: mandag 5. februar 2018

Den dag, hvor det er slut med at stemple ind på jobbet og gå på pension, er en dag, rigtig mange danskere ser frem til.

Faktisk er udsigten til et otium med mere tid til hinanden, børnebørnene og fritidssysler en tilværelse, som hver 3. dansker glæder sig til.

De ser frem til at leve et aktivt liv som pensionister.

Joan Alsing, forsikringsdirektør

Det viser en Epinion-undersøgelse fra Industriens Pension, der med over 400.000 nuværende og tidligere ansatte i industrien som medlemmer er et af landets største pensionsselskaber.

”De fleste medlemmer i Industriens Pension regner med, at det sociale samvær med familie og venner skal være omdrejningspunktet for dem som pensionister, og de ser frem til at leve et aktivt liv som pensionister med oplevelser, motion og samvær i foreninger. Nogle har også mere konkrete planer om, hvad de skal lave,” siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing.

65plus fortsætter på job

  • Højere pensionsalder og forringelser af efterlønnen har betydet, at flere danskere bliver længere på arbejdsmarkedet
  • Tal fra Finansministeriet fra 2016 viser, at 85.000 ufaglærte og faglærte over 65 år fortsat er på arbejdsmarkedet
  • De udgør næsten 70 pct. af den samlede beskæftigelse for personer over 65 år.

Kvinder planlægger aktivt seniorliv

Undersøgelsen viser, at det  især er kvinder, der glæder sig til at smide arbejdstøjet og tage joggingbukserne på.

34 procent af kvinderne oplyser, at de glæder sig til at gå på pension, mens det samme gælder for 28 procent af mændene.

”Den nye undersøgelse tyder på, at det i højere grad er kvinderne, der lægger vægt på samværet med andre, og at det i højere grad er kvinder, der lever et aktivt seniorliv og har en plan for det,” siger Joan Alsing.

Ifølge hver femte dansker i undersøgelsen er tilværelsen som pensionist ikke noget at se frem til, mens lidt over hver 3. ikke har taget stilling.

Pension gør det muligt

Indbetalingen til arbejdsmarkedspension er vokset støt fra cirka 0,9 procent af lønnen i 1993 til typisk 12 procent i dag. Arbejdsgiveren betaler to tredjedele og lønmodtageren en tredjedel.

Stigningen har gjort det muligt løbende at forbedre pensionsordningen – både med hensyn til pension og de tilknyttede forsikringer.

Glæder du dig til at gå på pension?

Industriens Pension har via en Epinion-undersøgelse spurgt danskerne, i hvilken grad vi glæder os til at gå på pension. Her er svarene opgjort total og fordelt på køn:

Total Mand Kvinde
Lav/meget lav grad 20% 21% 18%
Hverken eller 35% 35% 35%
Høj/meget høj grad 32% 28% 34%
Ved ikke 13% 16% 13%

Resultatet er baseret på 1.097 svar fra 18-66 årige personer bosat i Danmark. Undersøgelsen er foretaget i oktober 2017.

Først publiceret: mandag 5. februar 2018
Artiklen er sidst opdateret mandag 5. februar 2018 kl. 16:10

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.