Er der ændringerne i dine økonomiske forhold, er det en god ide at justere din forskudsopgørelse, så den ligger så tæt på virkeligheden, som muligt.

Snyd ikke dig selv i folkepension! Tjek hos SKAT

Er oplysningerne i din forskudsopgørelse rigtige? Hvis ikke får det betydning for din folkepension, advarer socialrådgiver.

Senest opdateret: onsdag 6. juni 2018

Har du betalt for meget i skat og skal have penge tilbage? Eller skylder du skattefar og må til lommerne?

Det, der er vigtigt for en folkepensionist, er at forskudsopgørelsen er korrekt.

Lige nu er danskerne travlt optaget af gennemgå årsopgørelsen, der netop er blevet tilgængelig. Og det gælder naturligvis også landets folkepensionister.

Men du skal også være opmærksom på noget helt andet, når du nu alligevel er inde og tjekke hos SKAT. For vigtigt for din folkepension i år er forskudsopgørelsen. Altså opgørelsen over dine indtægter i 2018.

Bruges til at beregne folkepensionen

”Det, der er vigtigt for en folkepensionist, er at forskudsopgørelsen er korrekt. Ikke kun fordi man skal undgå at få restskat, men også fordi Udbetaling Danmark benytter forskudsopgørelsen til at beregne folkepensionen”, fortæller socialrådgiver hos Faglige Seniorer Lisbet Graff Larsen.

Sådan får du den rigtige folkepension

  • Hvis du vil sikre, at du får den pension, du har ret til i løbet af året, skal du sørge for, at Udbetaling Danmark har de rigtige oplysninger om din og din eventuelle ægtefælles/samlevers indkomster.
  • I de fleste tilfælde vil Udbetaling Danmark bruge din forskudsopgørelse til beregning af din pension.
  • Du kan løbende opdatere din forskudsopgørelse her: Opdater din forskudsopgørelse hos SKAT (Hav dit nøglekort parat)

(Fra borger.dk)

Hvis man for eksempel har registreret for lav en indkomst, risikerer man både at få restskat og samtidig en efterbetaling grundet for meget udbetalt pension, forklarer Lisbet Graff Larsen.

”Så man skal huske at ændre sin forskudsopgørelse, hvis ens indtægter ændrer sig i løbet af året”, lyder rådet.

Har været klar siden november

Forskudsopgørelsen har ligget klar siden november sidste år. Her kan du se, hvad SKAT på baggrund af den seneste årsopgørelse forventer, at du har indtægter og fradrag for i år, og hvor meget, du skal betale i skat.

Er der ændringerne i dine økonomiske forhold, er det en god ide at justere din forskudsopgørelse, så den ligger så tæt på virkeligheden, som muligt.

Du får adgang til din forskudsopgørelse og kan ændre den via tast-selv eller kontakte SKAT.

Det bliver dyrere at regne forkert på skatten næste år: renten på restskat bliver sat op med 0,5 procentpoint, mens renten på overskydende skat bliver sat ned til 0 procent fra cirka 0,7 procent.

Hvert år i juni opgør Udbetaling Danmark, om du har fået den korrekte pension. Det sker ud fra årsopgørelsen fra SKAT.

Først publiceret: torsdag 15. marts 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 6. juni 2018 kl. 11:05

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.