Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti opfodres nu af Faglige Seniorer til at til at drøfte med regeringen, om der kan findes en anden måde at finansiere ghettoplanen på end at tage 12 milliarder kroner fra landets lejere.

Faglige Seniorer til DF: Ghettoudspil skaber utryghed blandt pensionister

Urimeligt at lejerne alene skal betale for ghettoplan, mener Faglige Seniorer, der opfordrer Dansk Folkeparti til at drøfte en anden måde at finde pengene på med regeringen.

Senest opdateret: onsdag 6. juni 2018

Det skaber utryghed blandt pensionisterne i landets almene boliger, at regeringen vil finansiere sin ambitiøse ghettoplan med 12 milliarder kroner fra lejernes egne opsparede penge i den såkaldte Landsbyggefond.

Vi er enige i sigtet med ghettoplanen, men er uenige i, at det er lejerne, der skal betale hele regningen.

Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer

Derfor opfordres Dansk Folkeparti nu til at drøfte med regeringen, om der kan findes en anden måde at finansiere ghettoplanen på.

Det er organisationen Faglige Seniorer, der har taget skridt til en direkte henvendelse til Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og ældreordfører Jeppe Jacobsen.

Beboere: Fingrene væk!

Det er en kreds af lejere, der bor i almene boliger, der har startet en underskrift-indsamling mod at regeringen bruger midlerne fra Landsbyggefonden til at finansiere ghetto-udspillet.

Det sker i et brev, der er sendt til de to politikere før påske.

”Vi er enige i sigtet med ghettoplanen, men er uenige i, at det er lejerne, der skal betale hele regningen gennem Landsbyggefonden. Mange af vores medlemmer er bekymrede for, hvad det får at betydning for deres husleje og muligheder for nødvendig renovering og istandsættelse, når 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden nu skal bruges på at løse problemerne med integration,” siger Ole Ibsen, der er landsformand i Faglige Seniorer, der repræsenterer 230.000 LO.”

Opfordring: Find afbalanceret løsning

Ole Ibsen understreger, at Faglige Seniorer er indforstået med, at Landsbyggefondens midler kan gå til at renovere og reetablere nogle af de udsatte boligområder. Men det er ikke rimeligt, at det alene er lejerne, der skal betale for ghettoudspillet.

Vi vil på det kraftigste opfordre Dansk Folkeparti, til at drøfte disse ting med regeringen.

Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer

”Derfor vil vi på det kraftigste opfordre Dansk Folkeparti, til at drøfte disse ting med regeringen, sådan at der kan findes en mere rimelig og afbalanceret løsning, som alle danskere i fællesskab bidrager til,” hedder det i henvendelsen til Dansk Folkeparti.

Over 200.000 over 65 år bor i lejebolig.

Seniorboliger i fare

Faglige Seniorer er også bekymrede for regeringens planer om fjerne den statslige støtte til nybyggeri af almene boliger. Planer, der er fremkommet i ly af ghettoudspillet.

”Fjernes støtten vil det gå udover byggeri af nye seniorboliger og seniorbolig-fællesskaber, som vi ved, at mange af vores medlemmer ser frem til,” siger Ole Ibsen.

Der er ikke fair

Socialdemokratiet forholder sig kritisk til den del af ghettoplanen, der handler om at hente finansieringen i Landsbyggefonden og advarer også imod, at der ændres i den statslige støtte til byggeri af almene boliger.

Det samme gælder partierne på venstrefløjen.

Tidligere har Dansk Folkepartis boligordfører Per Nørhave udtalt skepsis over, at det regeringen henter midlerne fra Landsbyggefonden.

”Vi har snakket om det i partiet, og det er ikke sådan umiddelbart helt fair, at man tager alle pengene derfra. Det er uholdbart, at folk i de resterende almene boligområder ikke kan få renoveret deres lejligheder, når de trænger,” siger Per Nørhave til mediet Altinget.dk

Advarsler fra boligselskaberne

Boligselskabernes Landsforening advarer mod, at Landsbyggefonden bliver drænet for penge.

Det er helt katastrofalt, hvis det bliver sat i stå.

Bent Madsen, direktør i Boligselskabernes Landsforening

”Lige nu forhindrer det her udspil alle de renoveringer, der står i kø og venter i resten af Danmark. Og her taler vi om renoveringer i forhold til skimmelsvamp, samt renoveringer af elevatorer i boligområder, hvor der er mange ældre. Det er helt katastrofalt, hvis det bliver sat i stå,” siger direktør Bent Madsen til altinget.dk

Lovforslaget fra regeringen betyder, at der frem til 2026 afsættes 12 milliarder kroner til udsatte boligområder. Det betyder, at der er 9 milliarder kroner tilbage til renovering af de boliger, der udgør 88 procent af samtlige lejeboliger i den almene boligsektor.

En række beboere i almene boliger har taget initiativ til en underskriftindsamling mod at bruge penge fra Landsbyggefonden til at finansiere ghettoplanen. Næsten 12.000 har indtil nu skrevet under.

Først publiceret: onsdag 28. marts 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 6. juni 2018 kl. 11:00

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.