"Det skal stå glasklart for enhver, hvad reglerne er, hvis man fortsætter med at arbejde som senior," fastslog Ole Ibsen i sin beretning til Faglige Seniorers kongres.

Ny hovedorganisation: Seniorer inviterer til samarbejde

Faglige Seniorer hilser den nye store hovedorganisation velkommen. Og inviterer seniorerne fra FTF med i fællesskabet hos Faglige Seniorer.

Senest opdateret: onsdag 6. juni 2018

Den nye store hovedorganisation, der blev vedtaget fredag, bliver hilst velkommen af Faglige Seniorer, der organiserer 230.000 fagforeningsmedlemmer over 60 år.

Hovedorganisationen er en fusion mellem LO og FTF og er en realitet fra 1. januar.

Vi inviterer med glæde alle FTF-seniorer ind i vores fællesskab.

Ole Ibsen, formand Faglige Seniorer

”Først og fremmest et stort tillykke til hele fagbevægelsen. Aldrig har så mange lønmodtagere stået sammen, så det er på alle måder en historisk dag,” siger landsformand for Faglige Seniorer Ole Ibsen.

Ny hovedorganisation

De delegerede fra de to kongresser i LO og FTF holdt fredag eftermiddag stiftende kongres for den nye hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere. Klokken 15.30 besluttede de delegerede enstemmigt at oprette den nye hovedorganisation.

"Det er en historisk dag for dansk fagbevægelse. I fagbevægelsen er vi enige om, at vi står stærkere, når vi er sammen. En ny hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere vil både styrke lønmodtagernes politiske indflydelse og forhandlingskraften i overenskomstsystemet", siger LO-formand Lizette Risgaard. Hun bliver formand for den nye organisation.

"Det her er en rigtig god nyhed for alle de medlemmer, der ønsker sig job til alle, kvalitet i velfærden og et godt arbejdsliv. Det er et stærkt fællesskab, vi nu bygger videre på. Der er meget mere, der samler os end skiller os", siger FTF-formand Bente Sorgenfrey, der bliver stedfortrædende formand i den nye organisation.

“Faglige Seniorer har en ambition om at være fællesskabet for alle faglige seniorklubber i Danmark. Uanset om de kommer fra LO-familien eller FTF. Vi har i flere år haft et tæt samarbejde med sygeplejerskernes seniorer, og vi glæder os til at styrke og udbygge det samarbejde,” sige Ole Ibsen.

Det er medlemmer over 60 år fra LO-forbund, der i dag er med i Faglige Seniorer. De største forbund er 3F, FOA, HK og Metal.

FTF-seniorer med i fælleskabet

Faglige Seniorer har 475 seniorklubber fordelt over hele landet, der hver for sig danner rammen en titusindvis af sociale arrangementer.

”I Faglige Seniorer binder vi det hele sammen i et stort netværk, hvor klubber og aktive kan inspirere og udvikle hinanden. Lokalt har vi i de seneste år startet ældrepolitiske kommunegrupper i over halvdelen af landets kommuner, som er engageret i de ting, der betyder allermest for medlemmerne.  Så vi inviterer med glæde alle FTF-seniorer ind i vores fællesskab,” siger Ole Ibsen.

Klart flertal for fusion

Fredag stemte FTF og LO på ekstraordinære kongresser ja til, at de to hovedorganisationer fusionerede til en.

Hos FTF stemte 71,4 procent af de 229 delegerede for, mens 28,6 procent stemte imod. Hos LO stemte 389 af de 400 delegerede for, mens 10 stemte imod.

Den nye hovedorganisation blev stiftet senere på dagen på en fælles kongres.

Den nye organisation har 1,5 mio. medlemmer og er en realitet fra 1. januar 2019.  Navnet besluttes i efteråret.

LO og FTF har eksisteret som hovedorganisationer i henholdsvis 110 år og 65 år.

Fakta: FTF og LO

  • FTF har 80 medlemsorganisationer
  • Tre fjerdedele af medlemmerne i organisationerne arbejder i det offentlige.
  • Blandt medlemsorganisationerne er Danmarks Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd, BUPL, Finansforbundet, Farmakonomforeningen, Ergoterapeutforeningen, Dansk Socialrådgiverforening og Politiforbundet i Danmark.
  • Fælles for organisationerne er, at deres medlemmer er professions- og erhvervsrettet uddannede.
  • LO har 17 medlemsforbund - primært ansatte på det private arbejdsmarked.

Først publiceret: fredag 13. april 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 6. juni 2018 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.