Busser og den offentlige transport var til debat, da Faglige Seniorers Kommunegruppe i Vordingborg havde inviteret til borgermøde.

Den offentlige transport i Vordingborg kommune skal forbedres

Får vi ikke en bedre kollektiv trafik i Vordingborg Kommune, risikerer vi, at der bliver flere ensomme ældre, der sidder derhjemme og ikke kommer ud, mener Faglige Seniorer. Forleden var der indkaldt til borgermøde med borgmesteren i den varme stol.

Senest opdateret: onsdag 20. juni 2018

”Får vi ikke en bedre kollektiv trafik i Vordingborg Kommune, risikerer vi, at der bliver flere ensomme ældre der sidder derhjemme, og at yderområderne kun bebos af unge med bil – eller slet ikke af nogen! God offentlig transport er forudsætningen for at ældre kan komme ud blandt andre, og besøge venner og familie. Især ældre rammes hårdt, når der ikke er god busdækning dér hvor de bor”.

Sådan stod der i indkaldelsen til et borgermøde, som Kommunegruppen fra Faglige Seniorer i Vordingborg havde arrangeret i slutningen af maj.

Der er ingen lette løsninger, der blot med et snuptag sikrer god og billig offentlig transport for borgerne.

Mikael Smed, borgmester i Vordingborg

En hel del borgere trodsede det gode vejr, og var mødt op til debat. En række politikere var inviteret til at komme og diskutere, og samtidig få en kop kaffe og et stykke trafikkage. En kage med “tynd glasur i yderområderne”. En tyk henvisning til trafikforholdene i kommunen.

“Vi skal ha’ et bussystem der betjener alle hjørner af kommunen, og til en fornuftig pris. Om det så er med busdrift eller flextransport, må vi se på,” siger borgmester i Vordingborg, Mikael Smed.

Borgmester Mikael Smed, var én af de inviterede politikere:

”Jeg er meget enig i, at den offentlige transport er yderst vigtig for alle, og ikke mindst de ældre. Og at den skal forbedres her i kommunen, mener jeg også. Jeg er jo kommet ind i bestyrelsen for Movia, så jeg håber det giver nogle nye muligheder for os. De forsøg der blive gjort forskellige steder i kommunen, med eksempelvis frivillige der kører en lille bus, er jo udmærket, men ikke noget man kan basere den offentlige transport på, på sigt. Alternativer omkring offentlig transport, skal i øvrigt aftales med Movia”, sagde Mikael Smed.

Nye busser fra 2020

Borgmesteren fortsatte:

“Vi skal ha’ et bussystem der betjener alle hjørner af kommunen og til en fornuftig pris. Om det så er med busdrift, eller flextransport, må vi se på. Og selv når man tager en høj takst fra brugerne for at bruge flextransport, dækker det ikke de faktiske udgifter. At skifte de store busser til mindre busser er ikke en løsning, da vi så bare skal ha’ to busser i stedet for én. En ringrute, der kører hele dagen, og dækker et bestemt område, ville vi gerne, men det er ikke så ligetil, på grund af lovgivning samt aftaler med Movia. Der er bestilt nye busser til 2020, så det er først herefter der er muligheder for at gøre noget på det område. Også omkring tilgængelighed. Tilgængelighed, er et område der er særlig vigtigt for handicappede og ældre.”

Ingen lette snuptagsløsninger

Kommunen overholder naturligvis alle de aftaler, der er på arbejdsmarkedet. Det skal busselskabet også. Gør de ikke det, bliver de ganske simpelt fyret, understregede borgmesteren.

“Men der er ingen lette løsninger, der blot med et snuptag sikrer god og billig offentlig transport for borgerne i Vordingborg Kommune. Men jeg er meget åben overfor alle gode forslag, så lad mig høre!”, lød det fra Mikael Smed.

Faglige Seniorer vil forfølge sagen

Efter en lang debat med mange spørgsmål til politikerne – og svar på detailspørgsmål – kunne sektionsformand Knud-Erik Rasmussen afslutte dagen med at sige:

”Vi har fået mange gode svar på de spørgsmål, vi havde. da vi kom i dag, og jeg synes politikerne har været meget åbne og ærlige. Tydeligt er det, at der ikke er lette løsninger, og det der er behov for, er en langsigtet strategi for den offentlige transport i kommunen. Både hvad angår materiellet og selve busdækningen.”

“Nu synes jeg det er vores opgave – både alle jer der er her i dag, men også Faglige Seniorer som lokal organisation – at benytte os af det tilbud vi har fået om at komme med forslag til politikerne. I hvert fald vil Faglige Seniorer sikre, at vi fortsat forfølger emnet offentlig transport, og sørger for at det bli’r diskuteret løbende”, sagde Knud-Erik Rasmussen.

Først publiceret: onsdag 6. juni 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 20. juni 2018 kl. 09:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.