Svend Blankholm står sammen med forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast som indbydere til en konference 27. august, hvor der skal tages stilling til etablering af en landsklub.

Nu slår de i bordet: 12.000 NNF-seniorer vil høres af politikere

Landsklub for seniorerne i Fødevareforbundet NNF vil have seniorernes udfordringer på dagsordenen – blandt andet den omfattende nedslidning. Men først skal klubben oprettes. Det sker på konference senere i august. Og du er velkommen.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

De 12.000 medlemmer af Fødevareforbundet NNF over 60 år skal  have en stemme, så de kan høres både på Christiansborg og i lokalpolitik.

Sådan lyder en af ambitionerne for en ny landsklub, som initiativtagere vil oprette for de mange seniormedlemmer.

Et fællesskab på landsplan vil styrke arbejdet for en bedre politik på de områder, der optager seniorerne, der har lagt et langt arbejdsliv i fødevarebranchen.

Svend Blankholm, initiativtager

I dag er der 40 lokale senior- og efterlønsklubber spredt over landet med i alt cirka 3.000 medlemmer.

Men klubberne er ikke samlet i en landsklub.

Bedre indsats for seniorpolitik

”Et fællesskab på landsplan vil styrke arbejdet for en bedre politik på de områder, der optager seniorerne, der har lagt et langt arbejdsliv i fødevarebranchen. Også lokalt. En landsklub vil kunne markere vores synspunkter med langt større vægt – og vi vil også kunne understøtte de mange klubber i det lokale arbejde,” siger Svend Blankholm, der er en af initiativtagerne til landsklubben.

Svend Blankholm – der blandt andet tidligere har været uddannelseskonsulent i NNF – står sammen med forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast som indbydere til en konference 27. august, hvor der skal tages stilling til etablering af en landsklub.

Deltagerne er repræsentanter fra de eksisterende lokale senior- og efterlønsklubber.

“Men alle over 60 år fra Fødevareforbundet NNF – der har lyst til at være aktiv i seniorarbejdet og dannelsen af en landsklub – kan møde op, lyder det fra initiativtagerne til konferencen.

Styrke de lokale seniorklubber

I dag indgår der ikke i forbundets love eller afdelingernes vedtægter noget om seniorarbejde – hverken lokalt eller på landsplan.

”De lokale senior- og efterlønsklubber har egne aktiviteter, som de selv fastsætter og de drives udelukkende gennem frivillig indsats. Og det skal der ikke laves om på,” understreger Svend Blankholm.

Målet med en landsklub er at give de lokale klubber og medlemmer en fælles ramme i forhold til aktiviteter, økonomi og vedtægter og gennem landsklubben at styrke klubbernes arbejde lokalt – for eksempel på det socialpolitiske område.

”Det kan være i debatten om nedslidning, krav om bedre behandlingsmuligheder og et ordentlig og værdigt sundhedssystem,” siger Svend Blankholm.

Økonomi til debat

Fødevareforbundet betaler i dag 5 kroner i kontingent pr. medlem for forbundets 12.000 seniorer som medlemmer hos Faglige Seniorer.

På konferencen vil kontingentstrukturen i forhold til et kommende seniorarbejde og etableringen af landsklubben blive diskuteret.

Sidste frist for tilmelding: Fredag 10. august

Sidste frist for tilmelding til konferencen er fredag 10. august. Hver lokal senior- eller efterlønsklub kan tilmelde to deltagere.

Andre, der ønsker at deltage og være aktive i seniorarbejdet, kan også tilmelde sig konferencen.

Konferencen finder sted mandag 27. august på Mødecenter Fabrikken i Odense. Forbundet dækker transportudgifter i forbindelse med mødet.

Tilmelding hos Tina Åberg på mail tih@nnf.dk eller telefon 38187221.

Se invitation til konference, udkast til vedtægter og udkast til struktur

Invitation til senior- og efterlønsklubber under NNF

Udkast  til vedtægter for Landsklub for seniorer i Fødevareforbundet NNF

Organisationsoversigt i skema.

 

Først publiceret: onsdag 8. august 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.