Busruter bliver nedlagt, flextransporten er dyr, og servicen ringe. Busserne er ikke ældrevenlige, skriver Billy Jensen fra Faglige Seniorers Kommunegruppe i Slagelse. På borgermødet skal også diskuteres ældreboliger og plejehjem.

Slagelse: Faglige Seniorer holder borgermøde om kollektiv trafik og ældres boliger

Borgermøde i Slagelse på biblioteket onsdag 29. august kl. 14.30 hvor Faglige Seniorer har fokus på kollektiv trafik samt ældreboliger og plejehjem.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Medlem af Faglige Seniorers Kommunegruppe i Slagelse, Billy Jensen, har skrevet om emnerne på borgermødet: Den kollektive trafik og ældreboliger/plejehjem i Slagelse kommune.

Borgermødet holdes på biblioteket i Slagelse onsdag 29. august kl. 14.30. Der er gratis adgang.

Tvivlsom kollektiv transport i Slagelse Kommune

Jeg synes vi har behov for at få nogle klare udmeldinger om hvad politikerne vil med vores kollektive trafik her i Slagelse Kommune.

Der er jo meget der kan undre. Busruter bliver nedlagt, flextransporten er dyr, og servicen ringe. Busserne er ikke ældrevenlige.

Op til kommunalvalget, blev vi lovet forbedringer. Men hvad så nu, borgmester?

Billy Jensen, Faglige Seniorers Kommunegruppe i Slagelse

Svaret på at der kører næsten tomme busser, er ikke at nedlægge ruterne, for så kan vi ikke besøge familie og venner, komme til bankospil eller motion. Eller til Borgerservice!

Op til kommunalvalget, blev vi lovet forbedringer. Men hvad så nu, borgmester?! Har du et udspil?

Den kollektive transport er vigtig for alle, men nok især for de svage der ikke selv har bil. Skal man gøre noget godt for de ældre – og sikre muligheden for at de vil bo i yderområderne, må man sikre busdækning eller effektiv flextransport. Og så skal tilgængeligheden til busserne og i busserne være i orden. Der må ikke være for langt til busstoppestederne og det skal være nemt at komme op i bussen – og ud igen.

Lad os få nogle politiske bud på hvad der skal ske i fremtiden på transportområdet. Nogle visioner der ikke blot handler om at man handler når der er et problem. Der er brug for en langsigtet plan omkring offentlig transport og flextrafikken der udvikler kommunen og yderområderne.

Alle borgere kan og skal vel ikke bo i centrum af Korsør eller i centrum af Slagelse?!

Movia bestemmer ikke. Det gør de politikere som vi har valgt. Hvad kan vi regne med i fremtiden?

Har vi ældreboliger og plejehjem nok i Slagelse Kommune.

En femtedel af borgerne i Slagelse kommune er pensionister. Og om ikke særlig lang tid, er det en fjerdedel. Det er borgere der har behov for ekstra omsorg og pleje. Og det er borgere der har behov for boliger de kan betale og som er indrettet ældrevenligt.

Husk på, at ældre har de samme boligbehov som alle andre mennesker, plus noget mere.

Billy Jensen, Faglige Seniorers Kommunegruppe i Slagelse

Som det er lige nu, tror jeg vi har plejeboliger nok i Slagelse Kommune. Men de er jo ikke tidssvarende! Husk på, at ældre har de samme boligbehov som alle andre mennesker, plus noget mere. Det handler om tilgængeligheden til lejligheden og i lejligheden. Det handler om boliger hvor der kan bo demente. Og så skal der være mulighed for at man kan komme til sociale arrangementer. For ellers bliver man ensom! Ensomhed er et stort og stigende problem. En god boligpolitik kan være med til at afhjælpe ensomhed.

Det kunne være rart at der snart kommer et kommunalt udspil på boligområdet der tager udgangspunkt i de ældres ønsker og behov. Tingene skal planlægges i god tid. Ikke når problemerne viser sig for alvor.

Hvilke tanker har vores byrådspolitikere gjort sig hvad angår ’varme hænder’? Hjemmehjælpere og omsorgsassistenter løber allerede i dag stærkt, og når vi nu ved der kommer flere der får behov for hjælp, så må vi planlægge derefter. I god tid!

 

Først publiceret: fredag 24. august 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.