Spring for Livet-dagen i Nørrebrohallen er årets store senioridrætsdag i København. I år var der fokus på hjernegymnastik. Foto: Carsten Elert.

Seniorernes idrætsdag: Spring for livet

"Spring for livet" i Nørrebrohallen i København samlede 13. september flere tusinde seniorer på tværs af byen til fysisk aktivitet og hjernegymnastik.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

”Jeg har fundet ud af, at når jeg nævner ordet “fagforeningen” overfor de mange ældre, der kommer forbi vores stand, så får jeg kontakt til rigtig mange. På den måde har jeg faktisk haft en snak med op mod 100 personer og har fortalt om vores holdninger og aktiviteter. De har også fået lidt af vores materialer, blandt andet vores lille nye lokale folder om Faglige Seniorer Storkøbenhavn, fortæller sektionsformand Per Nilsson fra Faglige Seniorer i forbindelse med arrangementet “Spring for livet”.

“Og så har vi haft Egon på 92 år som trækplaster. Han kommer fra min egen klub, hvor vi spiller skak og dam. Egon har tilbudt at slå alle der tør stille op i spillet dam. Og han er god til det, så mon ikke han vinder hver gang. Det tror jeg”, fortæller sektionsformand Per Nilsson.

“Spring for livet” er et arrangement, der giver mulighed for at seniorer mødes med andre aktive seniorer på tværs af byen og sammen om fysisk aktivitet.

Det sker via åbne træninger i foreninger, aktivitetscentre og meget mere.

Desuden afholder DGI i samarbejde med en lang række organisationer årets store senioridrætsdag – Spring for Livet-dagen. Det foregik i Nørrebrohallen 13. september og flere tusinde ældre var mødt op.

Hjernen  skal holdes i gang

Kirsten Nissen, formand for Ældrerådet i København sagde blandt andet:

”Det er rigtig dejligt at se, at der igen i år er så mange, der vælger at komme til vores arrangement, der handler om at gøre folk mere aktive gennem motion. Og i år er emnet “hjernen”. For man skal huske på, at hjernen skal holdes i gang for at holde os friske i dagligdagen. Hjernen skal bruges. Og når man motionerer, styrker man også hjernen. Så en trimmet krop, giver en kvik hjerne”.

Morgenmad og motion

Dagen bød på sang, musik og både morgenmad og frokost.

Og så var der mulighed for at få afprøvet forskellige motionstyper: badminton, linedans, bordtennis, petanque, floorbold samt besøge de mange organisationer der stillede op med materialer og snakke.

”Jeg tror helt sikkert vi stiller op med en stand, næste år”, siger Per Nilsson.

”Det er jo både vores egne medlemmer der kommer, men også en helt masse seniorer der aldrig har hørt om Faglige Seniorer. Så det her er en god måde at synliggøre os på.”

Sektionsformand Per Nilsson fra Faglige Seniorer Storkøbenhavn (til venstre) spiller selv i klub, hvor der er dam og skak på programmet. Foto: Carsten Elert.
Kirsten Nissen, formand for Ældrerådet i København: “Når man motionerer, styrker man også hjernen. Så en trimmet krop, giver en kvik hjerne.” Foto: Carsten Elert.
Der var også plads til morgenmad, sang og frokost på seniorernes idrætsdag. Foto: Carsten Elert

Først publiceret: torsdag 13. september 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.