Statsminister Lars Løkke Rasmussen - her sammen med Kristian Jensen, der var skatteminister fra 2004 til 2010 - gør sig skyldige i forbrydelse mod det danske velfærdsamfund, lyder det fra Mogens Lykketoft.

Lykketoft: V-ministres massakre af skattesystem største forbrydelse i min tid

Mogens Lykketoft i barsk angreb på regeringen: Venstre-ministres massakre af vores skattesystem er den største forbrydelse, der er begået mod velfærdssamfundet i min levetid.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Det burde være umuligt for Lars Løkke Rasmussen at slippe godt af sted med at sælge det billede af sin politik, som han præsenterede ved Folketingets åbning 2. oktober.

For det er da helt utroligt som dén mand kan sige ét og gør det modsatte: I Lars Løkke Rasmussens perioder som statsminister er den danske model for lighed og fællesskab blevet angrebet heftigere og mere målrettet end nogen sinde før i den nyere danmarkshistorie.

Venstre-ministres massakre af vores skattesystem er den største forbrydelse, der er begået mod velfærdssamfundet i min levetid.

Mogens Lykketoft

Enorme skattelettelser i toppen og latterlige småpenge i bunden, der for de dårligst stillede er ædt op mange gange af de voldsomme nedskæringer via kontanthjælpsloftet, store dagpengeforringelser og det endelige dødsstød til efterlønnen som en tidlig pensionsordning for de nedslidte.

Om Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft skriver kommentarer i Faglige Seniorers nyhedsbrev.

 • Mogens Lykketoft var medlem af Folketinget 1981-2019.
 • Formand for Folketinget 2011-2015
 • Formand for Socialdemokratiet 2002-2005.
 • Socialdemokratiets politiske ordfører 1991-1993 og 2001-2002.
 • Han har været skatteminister, finansminister og udenrigsminister.
 • Fra 2015 til 2016 var han formand for FNs' generalforsamling.
 • Han genopstillede ikke ved valget 5. juni 2019.
 • Mogens Lykketoft er født 9. januar 1946 i København.

Statsministeren brystede sig af, hvor mange der er løftet ud af overførselsindkomst i de senere år.

Ledige uden ydelse

Men en meget bekymrende analyse fra AE-rådet viser, at vi fået 30.000 flere ledige, der ikke får nogen offentlige ydelser.

Sagen er, at mange ufaglærte, ældre, lidt nedslidte og bor i dé egne af landet, hvor erhvervsudviklingen er svagest, fortsat – trods højkonjunktur – går ledige.  Og fordi deres ægtefælle har en lønindkomst ikke kan få kontanthjælp.

Statsministeren har i dyre før-valgannoncer påstået at han leverer mere velfærd end før.

Det er rigtigt, at der er flere ansat i sundhedssektoren; men de har stadig alt for vanskeligt ved indhente den større vækst antallet af borgere, der har brug for behandling.

Der mangler ikke mindst sygeplejersker. Samtidig nedskæres mandskabsressourcerne til ældreomsorg, børnepasning og til både faglige og boglige uddannelser, mens antallet af borgere, der har brug for tilbuddene, vokser.

Den største forbrydelse

Venstre-ministres massakre af vores skattesystem er den største forbrydelse, der er begået mod velfærdssamfundet i min levetid.

Milliarder, der kunne være brugt til velfærd, er ikke blevet betalt; flugten til skattely er vokset; milliarder er ulovligt og ubemærket blevet hævet i tilbagebetaling for udbytteskat; restancer er ikke blevet opkrævet i tide.

Forsømmeligheden har bidraget monumentalt til større ulighed og mindre velfærd.

Det har været totalt nedbrydende for samfundsmoralen.

Få skarpe nyheder for seniorer  hver uge – tilmeld dig gratis nyhedsbrev nu og vind

Skønmaleri af indsats for klima

Lars Løkke Rasmussen kom – efter mange og lange år som fodslæber –  med et skønmaleri om regeringens vilje til indsats for klima og miljø.

Men han anviste ingen midler til at nå dé store mål. F.eks. er målet om mange flere el-biler sendt i kommission.

Der er ikke tilstrækkelig ambition om vedvarende energi. Og landbruget skal slet ikke bidrage med større bæredygtighed.

Deltag i debatten

Er statsminister Lars Løkke Rasmussen og de øvrige Venstreministre politiske banditter i habitter?  Har de begået massakre på skattesystemet? Og er regeringen i gang med at underminere det danske velfærdssamfund? Hvad mener du?

Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/1907718982609704?__xts__[0]=68.ARD5pag23-y8nUmIgMs5u-WF087ga0PqksBwRoLXxBBCcFh_i325PC16eOY2-_dn139NzqsCkbcmhbYJCooCAutqseB_I0zrGQlxcrQbrmUZQNvmu-equwYy7J9ee004o8VSSPk99kYysJMnOrvvUCLycuJ32C5huxBxLYSGE28Ih-nTpoRGnVoOlfUfe7PIO_37IWzCpt7T2drR4JgQQe9t_Wc&__tn__=-R

 

Først publiceret: lørdag 27. oktober 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 14:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
 • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.