Kritikken af regeringens stort anlagte sundhedsreform kommer ikke kun fra eksperter, patientforeninger og oppositionens politikere. Også fremtrædende Venstrefolk blander sig i koret.

Sundhedsreform: Ministre skal svare på byge af kritik fra partifæller

Regeringens udspil bliver mødt med kritik fra fremtrædende V-politikere. Nu skal statsministeren og sundhedsministeren give dem svar på tiltale.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Der bliver skudt med skarpt mod det udspil til en sundhedsreform, som regeringen fremlagde tidligere ugen.

Og det er ikke kun eksperter og oppositionen, der højlydt kritiserer udspillet – det er også fremtrædende politikere fra statsminister Lars Løkke Rasmussens eget parti Venstre.

Kritikken kommer blandt andet fra formanden for Danske Regioner Stephanie Lose, borgmesteren i Herning Lars Krarup og folketingsmedlem og kandidat til Europa-Parlamentet Søren Gade.

Med Løkkes plan bliver det i højere grad embedsmandsstyre og bestyrelsesstyre.

Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner

Nu skal statsminister Lars Løkke Rasmussen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby svare på, hvad de mener om kritikken fra deres partifæller.

Det sker, fordi socialdemokraterne har stillet såkaldt paragraf 20-spørgsmål, hvor de beder Lars Løkke Rasmussen og Ellen Trane Nørby svare svare på, om de er enige med de kritiske partifæller.

Spørgsmålet er stillet af sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen og ældreordfører og tidligere sundhedsminister Astrid Krag.

Læs også: Faglige Seniorer efterlyser national handlingsplan for ældres sygdomme

V-borgmester: Meget stor centralisering

Her er, hvad statsministeren Lars Løkke Rasmussen skal forholde sig til:

Er statsministeren enig med sin partifælle borgmester Lars Krarup, når denne om regeringens sundhedsreform siger til Herning Folkeblad den 16. januar 2019:

»Jeg har godt nok svært ved at se, at det skal være løsningen på problemerne for fremtidens patienter. Det bliver en meget stor centralisering, og jeg håber ikke, at det bliver til noget.”

Regionsrådsmedlem: Skuffende at Venstre giver efter

Er statsministeren enig med sin partifælle Bo Libergren (medlem af Region Syddanmark, red), der om regeringens bebudede sundhedsform siger i Fyns Amts Avis den 16. januar 2019:

“Vi ved godt, at Dansk Folkeparti længe har haft ønsket, og jeg synes, det er skuffende, at Venstre giver efter og laver knæfald, som ønsker centralisme og samle magten i København.”

Regionrådsformand: Embedsmandsstyre

Her er hvad sundhedsminister Ellen Trane Nørby skal forholde sig til:

Er ministeren enig med sin partifælle formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, når denne om regeringens bebudede sundhedsreform siger:

“Med Løkkes plan bliver det i højere grad embedsmandsstyre og bestyrelsesstyre, der kommer til at diktere virkeligheden for borgerne, og det vil jeg gerne advare mod. Jeg tror på folkestyret”.

Lokalformand: Vores sundhedssystem skal bevares

Er ministeren enig med sin partifælle Jan Lagoni Jacobsen, formand for Venstre i Esbjerg Kommune, når denne om regeringens bebudede sundhedsreform siger til JydskeVestkysten den 16. januar 2019:

“Den folkevalgte styring af vores sundhedssystem skal bevares og ikke centraliseres. For der har vi har set mange eksempler, hvor det ikke fungerer, som for eksempel Skat og Postnord. Det er det, vi frygter”.

EP-kandidat og folketingsmedlem: En ambulance i Lemvig

Er ministeren enig med sin partifælle Søren Gade (medlem af Folketinget og kandidat til Europa-Parlamentet, red), når han siger, at

Der er “en ambulance i Lemvig, og det er helt sikkert, at hvis man tager et DJØF-regneark, så er det en rigtig dårlig forretning. Den kører ikke med ret mange patienter, men det er tryghed for borgerne i Lemvig-området. Og det er jo det, politikerne skal. De skal prioritere, og man kan faktisk godt købe tryghed for penge. Det er bare et lille eksempel, og dem findes der masser af i hele Danmark”.

Hvad er paragraf 20-spørgsmål?

Et paragraf 20-spørgsmål er et spørgsmål om et offentligt anliggende stillet af et folketingsmedlem til en minister. Der kan besvares mundtligt eller skriftligt.  De skriftlige besvarelser fremsendes løbende.

Hvad mener du?

Mange kritiserer regeringens udspil til en sundhedsreform. Men hvad mener du? Kom med din mening og deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

 

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2022700624444872?__xts__[0]=68.ARDADXOmclTOfTSj28IzI7FU615mP_bj5I4OhSDH2O6L-Nu3fiAi17HvBJEb8I57g1emipbafNJ-fsqIlpyaKoJgiottVbZGwpGSbHtxCtTjTkH_nlBgkSOKB8t7Zx9uDrxl1tIdR5ihehfikYhcnKNGsoZjgfbAjTXvjDnk9ftaw4y9J3Sh1q3RHM0nN7PZwDvu1_OOrg6eDwuBNe4Z40PIf2LP2AD7cwRvT6hGi2tx-D9ys-FNsXcaLEiCO_vSKARo9wnt83nuOZuDXnA0A52odWa-Sahfi52zGDJ6sanjTN1OH0cs3oo_Lk5bvIADUrSFfeg-fH7yj2SeG-Kj59yrLw&__tn__=-R

 

 

Først publiceret: fredag 18. januar 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 14:17

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.