Valget til Ældrerådet i Frederiksberg kommune finder sted frem til 7. marts. Hanne Illum (til venstre) og Aino Vedel er kandidater fra Faglige Seniorer.

To stærke kvinder fra Faglige Seniorer: Stiller op til Ældrerådsvalget på Frederiksberg

Frem til 7. marts kan 22.000 seniorer på Frederiksberg stemme ved Ældrerådsvalget. To kandidater er fra Faglige Seniorer. Her kan du læse, hvordan de vil gøre en forskel for de ældre.

Senest opdateret: mandag 4. marts 2019

Omkring 22.000 ældre borgere på Frederiksberg kan stemme til Ældrerådsvalget, der finder sted frem 7. marts.

Alle kommuner skal ha’ et ældreråd, og alle borgere over 60 år kan stemme eller selv stille op til valget, der finder sted hvert 4. år. De fleste kommuner har først valg i 2021, men valget på Frederiksberg finder sted i år.

To af de 20 personer, der stiller op til valget, er aktive i Faglige Seniorer. Det er Hanne Illum og Aino Vedel.

Det vil Aino kæmpe for i Ældrerådet

Aino Vedel er tidligere sekretariatsleder i LO Hovedstaden

Aino Vedel er 66 år, gift med Lars, har 4 børn og 5 børnebørn. Hun fortæller:

“Jeg har været pensionist i snart et år. Jeg bruger nu min tid på Faglige Seniorer og på at deltage i Folkeuniversitetets mange kurser om filosofi.

Før min pensionering var jeg sekretariatsleder i LO Hovedstaden i 22 år. Min erfaring fra dette tværfaglige arbejde gør, at jeg har besluttet at stille op til valget til Frederiksberg Ældreråd.

Jeg håber meget at blive valgt ind, så jeg kan gøre en forskel.

Aino Vedel, kandidat til Ældrerådet

Noget af det der ligger mig meget på sinde, er at:

 • De mange seniorer, som endnu ikke har behov for hjælp fra det offentlige, ikke glemmes.
 • De, der har brug for blandt andet hjemmehjælp, sygepleje og mad leveret af det offentlige, får et anstændigt liv.
 • Hjælpen leveres af kommunalt ansatte med den fornødne tid til at udføre deres arbejde på en for de ældre og for de ansatte værdig måde.
 • De, som ikke er syge eller handicappede, har behov for gode muligheder for at kunne være fysisk aktive og for socialt samvær med andre seniorer.
 • Hvis man stadig ønsker at være aktiv på arbejdsmarkedet, skal der også være jobs for eksempel i kommunen, som er indrettet på seniorernes betingelser.
 • At der kommer er sundhedshus – gerne på Frederiksberg Hospitalsgrunden, når den rømmes.

Jeg håber meget at blive valgt ind, så jeg kan gøre en forskel,” slutter Aino.

Det vil Hanne kæmpe for i Ældrerådet

Hanne Illum har arbejdet i FOA Social- og Sundhedsafdelingen på Frederiksberg, hvor hun også var tillidsrepræsentant for sine HK-kolleger.

Også Hanne Illum stiller op til valget på Frederiksberg. Hun siger:

“Ældrerådet en stærk stemme for ældre på Frederiksberg.

Men alt for få kender til Ældrerådet og sikrer, at rådet har viden om de faktiske forhold for de ældre. Det vil jeg være med til at ændre! Vi har brug for, at de ældres stemme bliver hørt, når der træffes beslutninger om fremtiden for Hospitalsgrunden eller om den kollektive trafik til og fra regionens hospitaler. Derfor stiller jeg op til valget til Ældrerådet.

Jeg har boet på Frederiksberg de seneste 26 år. Jeg er uddannet assistent fra Frederiksberg Skattedirektorat i 70’erne. Nu er jeg 64 år og på efterløn. De sidste 15 år, før jeg gik på efterløn, arbejdede jeg i FOA Social- og Sundhedsafdelingen på Frederiksberg, hvor jeg også var tillidsrepræsentant for mine HK-kolleger.

Vær med til at bevare den nære sundhed for alle ældre, så giv mig din stemme.

Hanne Illum, kandidat til Ældrerådet

Alt for mange ældre oplever at blive kastebold mellem egen læge, hjemmepleje og hospitalerne. Særligt de allersvageste ældre skal have det bedre i den sidste tid. Det kan vi gøre meget bedre. Vi skal bevare og udvide den nære sundhed for alle ældre. Det ligger mig meget på sinde, at:

 • Den enkelte ældre har sin egen læge.
 • Der er tid til omsorg og pleje for de svageste ældre.
 • Der er hospicepladser nok.
 • De demensramte og især deres pårørende får den hjælp, de behøver.
 • Vi får et Sundhedshus på Hospitalsgrunden.

Vær med til at bevare den nære sundhed for alle ældre, så giv mig din stemme, når der er valg til Ældrerådet, her på Frederiksberg,” lyder det fra Hanne.

Kandidater præsenteret på Rådhuset

Borgmester Jørgen Glenthøj talte på mødet, hvor kandidaterne til Ældrerådet blev præsenteret. Flere hundrede seniorer var mødt op til arrangementet.

Hanne og Aino stillede op til præsentationsmødet i Rådhussalen på Frederiksberg den 18. februar 2019, for at fortælle om deres politik på ældreområdet og svare på spørgsmål.

Mange hundrede ældre borgere var mødt op til mødet, der blev indledt af Borgmesteren Jørgen Glenthøj, der åbnede mødet med ordene:

“Jeg vil gerne starte med at takke 20 gange. Der skal nemlig lyde en stor tak til de 20 kandidater, 6 kvinder og 14 mænd, der stiller op til at blive valgt ind i Ældrerådet på Frederiksberg. Rådet er en vigtig brik i det kommunale selvstyre og for os i kommunalbestyrelsen, er det et væsentligt input der kommer fra rådet. Jeg betragter det som meget vigtigt og givtigt at de giver også gode råd, på ældreområdet. Vi lytter altid med meget stor interesse. Når valget er afsluttet, ser jeg frem til at skulle samarbejde med det nye ældreråd. Det træder i funktion den 1. april og jeg ved, at også resten af kommunalbestyrelsen betragter rådet som en yderst vigtig sparringspartner.”

Ældrerådsvalget i Frederiksberg Kommune

Valget til Ældrerådet i Frederiksberg Kommune foregår i perioden fra 14. februar – 7. marts 2019.

Alle over 60 år, med bopæl i kommunen, kan stemme.

Der skal indvælges 9 personer.

Du kan læse mere om valget og se præsentation af alle kandidater  - KLIK HER

 

 

Først publiceret: mandag 18. februar 2019
Artiklen er sidst opdateret mandag 4. marts 2019 kl. 10:09

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
 • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.