Sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling får nu kritik for ikke at orientere Ældrerådet om plejehjems-app. Pressefoto.

Borgmester spurgte ikke ældre om plejehjems-app

Borgmester i København vil lave app til pårørende til beboere på plejehjem. Men de ældre er ikke blevet spurgt, om det er en god ide. ”Kommunens ældreråd er ikke blevet inddraget. Det undrer mig,” siger formand Kirsten Nissen

Senest opdateret: tirsdag 9. april 2019

En ny app til pårørende til beboere på plejehjem som foreslået af Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling har aldrig været forelagt kommunens Ældreråd.

Det oplyser formand for Ældrerådet, Kirsten Nissen.

Udspillet om den nye app har ikke været forelagt Ældrerådet eller været diskuteret i rådet.

Kirsten Nissen, formand for Ældrerådet i København

”Jeg hørte først om den nye app til pårørende til beboere på plejehjem, da jeg hørte om det i pressen mandag morgen. Det er helt nyt for mig. Udspillet om den nye app har ikke været forelagt Ældrerådet eller været diskuteret i rådet”, siger Kirsten Nissen.

Hun undrer sig over fremgangsmåden.

”Normalt får vi forelagt de sager og initiativer, som berører ældre i kommunen, og det burde også have været tilfældet med den nye app, som sundheds- og omsorgsborgmesteren nu spiller ud med. Vi har ellers et særdeles godt samarbejde med borgmesteren og kommunens sundheds- og omsorgsudvalg, så det undrer mig,” siger Kirsten Nissen.

Læs også: Pårørende skal kunne følge plejehjemsbeboere på app

Kritisk overfor digitalisering

Den nye app er fortsat på tegnebrættet, men indgår i forhandlingerne mellem partierne på Københavns Rådhus om brug af overskydende midler fra sidste års budget. Forhandlingerne om bevillingerne gik i gang mandag aften.

Som formand for Ældrerådet har Kirsten Nissen tidligere været meget kritisk overfor digitaliseringen indenfor ældreområdet.

Hun har blandt været i vælten med kritik af sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der planlægger at gøre det gule sundhedskort digitalt.

”Politikerne skal i deres iver efter at gøre alting digitalt huske på, at 20 procent af befolkningen – især de ældre – har svært ved at håndtere de digitale løsninger,” siger hun.

App skal være frivillig

Kirsten Nissen siger, at hun som sådan ikke har noget imod, at kontakten mellem plejehjem, beboere og pårørende foregår via en app.

”Det vigtige er, at app’en ikke erstatter den kontakt, der i dag foregår ved det personlige møde, over telefonen eller på mail. Samtidig er det afgørende, at det bliver frivilligt for plejehjemsbeboerne,” siger Kirsten Nissen.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling siger i en kommentar til, hvorfor sagen ikke har været omkring Ældrerådet inden forslaget blev offentliggjort:

”Forslaget om en pårørende-app indgår i forhandlingerne om brug af de midler, der er overskydende fra sidste års budget. Det er ikke et forslag, der er vedtaget, og vi ved heller ikke, om der er flertal for det. Det er klart, at bliver der bevilget penge til udvikling af den nye app, så de berørte parter – herunder Ældrerådet – naturligvis blive inddraget og hørt,” siger Sisse Marie Welling til Faglige Seniorers Nyhedsbrev.

 

 

 

Først publiceret: mandag 25. marts 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 9. april 2019 kl. 10:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.