En del legater kan søges af økonomisk trængende pensionister, der på den måde kan få lidt mere at gøre godt med.

Mangler du penge? Se om du kan få støtte fra legater og fonde

Er der langt mellem mønterne i pungen, er det måske en ide at søge et legat. I legatbogen er der 156 legater for seniorer. Se her hvordan du søger om hjælp.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Legatbogen har lavet en særlige oversigt over fonde og legater, som du kan søge som senior. Der er hele 156 muligheder på listen.

Du kan bruge listen, uanset om du vil søge til dig selv eller til en seniorklub. Nogle legater kan kun søges, hvis du bor bestemte steder i landet. Det kan du nemt se på listen.

Se liste over alle fonde og legater, som seniorer kan søge.

Er du værdigt trængende pensionist?

En del legater kan søges af økonomisk trængende pensionister. Men hvornår er man værdigt trængende?

Hver fond har deres egne uddelingskriterier, som du kan læse mere om på fondens side.

Undersøg fondens uddelingskriterier, og skriv en ansøgning, som indeholder de oplysninger, som er et krav for at få støtten.

Stil gerne spørgsmål til fonden, hvis du er i tvivl om du opfylder betingelserne, eller hvilken dokumentation de skal bruge. Det kan du nemt gøre direkte på legatbogen.dk under den fond, du vil søge.

Som hovedregel er det en god ide at skrive en kort ansøgning med begrundelse for, hvorfor du opfylder betingelserne.

Ofte skal du vedlægge din årsopgørelse fra SKAT som dokumentation for din dårlige økonomi. Nogle fonde skal også bruge budget eller lægeerklæring.

3 gode råd om at søge fonde

Tine Brodersen der er projektleder hos Grant Compass, som står bag Legatbogen.dk giver her 3 gode råd om at søge fonde:

1. Spild ikke din tid

Hvis du ikke opfylder alle betingelser, er der ingen grund til at søge.

”For mange ansøgere søger, selvom de ikke opfylder kravene fra fondene”, forklarer Tine Brodersen. ”Det er simpelthen spild af tid. Du får nemlig ingen støtte, hvis du ikke opfylder kravene”.

2. Udfyld alle felter

Nogle fonde bruger ansøgningsskemaer, som ansøgerne skal udfylde. Fondene benytter ansøgningsskemaerne, fordi de giver et hurtigt overblik og letter deres administration. Men alt for mange ansøgere udfylder ikke ansøgningsskemaerne korrekt. De efterlader eksempelvis tomme felter eller undlader at vedhæfte alle de dokumenter, der efterspørges.

”Udfyld altid alle felter og brug den nødvendige tid på ansøgningen. Alle felter i fondenes ansøgningsskemaer skal udfyldes. Hvis du mangler konkrete dokumenter, som fonden efterspørger, og som du ikke kan nå at have klar til ansøgningsfristen, er det en god idé at kontakte fonden og bede om tilladelse til at fremsende de manglende dokumenter senere,” anbefaler Tine Brodersen.

3. Søg ikke i flæng

Du kan ikke bruge den samme ansøgning til flere fonde. Der er størst sandsynlighed for at få støtte, hvis du skriver én rigtig god ansøgning til én fond, end hvis du sender den samme ansøgning til en hel masse fonde.

Brug hellere din tid på at søge de helt rigtige finde. Det hjælper ikke at søge i flæng. Skriv hellere en god ansøgning til hver fond. Sæt tid af til at lave den gode ansøgning.

”Der intet i vejen for at søge flere fonde, hvis du har tid og overskud til det, men det er aldrig en god ide at sende præcis samme ansøgning til alle fonde,” advarer Tine Brodersen.

Vil du søge til en forening?

På listen fra Legatbogen finder du en række fonde, som kan søges af pensionist- og seniorklubber. I en del kommuner er der kommunale puljer til frivilligt socialt arbejde.

Du kan også søge støtte til jeres arbejde hos Faglige Seniorer, som administrerer en rammebevilling for Veluxfonden.

”Jeres forening bør især bruge tid på at lave et realistisk budget og hold øje med, hvornår der er ansøgningsfrist. Skriv en god og grundig ansøgning. Ofte er der mulighed også for at vedhæfte projektbeskrivelser, budgetter, samarbejdsaftaler med videre. Brug alle muligheder for at lave en god ansøgning, så er der større chance for at få støtte,” er Tine Brodersens gode råd til klubber og foreninger.

“Mange ansøgere har den tilgang til fondsansøgninger, at man skal sende så mange som muligt for at forøge chancerne for at få støtte. Det betyder, at mange søger fonde, hvis krav de ikke lever op til. De tænker “vi passer ikke helt ind, men vi søger alligevel. Det kan være, vi er heldige”. Men det, ansøgerne glemmer, er, at mange andre faktisk lever op til kravene, og fondene vælger dem, der lever op til kravene, mens resten bliver frasorteret,” siger Tine Brodersen.

Hvad er Legatbogen.dk?

Legatbogen.dk er Danmarks største søgemaskine for fonde & legater. Den er gratis at benytte for både ansøgere og for fonde, og vi har hver måned flere end 30.000 brugere. Legatbogen.dk er også den primære fondsdatabase for flere end 80.000 offentlige ansatte gennem aftaler med regioner, hospitaler, universiteter, m.fl.

Det er virksomheden Grant Compass, der står bag Legatbogen.dk.

Se liste over alle de fonde og legater, som seniorer kan søge.

 

Først publiceret: tirsdag 21. maj 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:15

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.