"Jeg vil gøre mit til, at der kommer mere fokus på seniorerne og de allerældstes vilkår," siger den nye sundheds- og ældreminister, 44-årige Magnus Heunicke. Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Seniorernes nye minister: Vi skal være der for de ældre

Magnus Heunicke er en politiker, der har udtrykt sig stærkt og engageret i ældrepolitik. Nu er han landets nye sundheds- og ældreminister.

Senest opdateret: tirsdag 13. august 2019

44-årige Magnus Heunicke bliver ny sundheds- og ældreminister.

Det er en erfaren og engageret politiker, der nu skal udfylde rollen efter Thyra Frank som minister for ældreområdet i Danmark.

De skabte hele det Danmark, vi har i dag. I de kommende år har de så brug for os.

Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister

Og det er en minister, der er engageret i ældres forhold.

”Dem der er ældre i dag, er dem, der ydede deres og betalte deres skat i forvisning om, at velfærdssamfundet ville være der, når de fik brug for det. De skabte hele det Danmark, vi har i dag. I de kommende år har de så brug for os. Brug for, at det velfærdssamfund, de selv har bygget op, er der for dem,” skrev Magnus Heunicke blandt andet i en kronik på TV2 op til Folketingsvalget.

“I Socialdemokratiet siger vi velfærd først, og det mener vi. Vi vil lade pengene følge med i takt med, at der kommer flere ældre. Vi ønsker, at der skal være råd til en værdig alderdom uanset hvilken kommune, man er bosat i” skrev den nye sundheds- og ældreminister.

Læs Magnus Heunickes kronik på TV2 her

Valg med over 18.000 personlige stemmer

Magnus Heunicke er uddannet journalist, valgt i Næstved og har siddet i Folketinget siden 2005.

Han var en markant transportminister i 2014-2015 i den daværende Helle Thorning-regering.

Ved Folketingsvalget fik han 18.214 personlige stemmer – heraf alene næsten 11.000 i Næstved-kredsen.

Journalist og borgmestersøn

Magnus Heunicke har tidligere været politisk ordfører, trafikordfører, IT-og teleordfører for Socialdemokratiet og næstformand for Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi.

Han har også været aktiv i DSU som formand i Næstved og medlem af hovedbestyrelsen i Århus Amt.

Magnus Heunicke er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus. Inden han kom i Folketinget, arbejdede han fra 1999-2005 i Danmarks Radio på TV-Avisen, Radioavisen, P4 og Christiansborg-redaktionen.

Magnus Heunicke er søn af tidligere borgmester Henning Jensen og specialklasselærer Inger Heunicke. Han er gift med Nina Groes.

Læs også: Seniorer til ny minister: Vi har brug for nationalt ældreråd

Minister: Det skal du tage fat i

Sig tillykke til den nye minister og fortæl Magnus Heunicke hvad du mener, er det vigtigste at tage fat i på ældreområdet. De kan du gøre på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2268302579884674?__xts__[0]=68.ARBVzssnnd7J4Q5sqHLAYLtsz4ArlmSaEa-lp_7gFMEEBrKLAwUT2y99uRKz2uyQeZFYfkqVC_p6ne4yn9HnDTe7Yjdabz_HHHuNpmLpZnaJB0jBW4FsY-DqZv3CsDHgoIf5uOPvlAonXl7MxGt5ZdPYhZO-JQ-SIderR0OXPz5IEqFCmRHZQn_B3_qZdeKC12JeYNDr3KL0TMxE0k8LLCO_aH6aSiTovLd-Bd3-W-LDDtk7RQmxBnCEfTOREmaeK1xO1DSmO1dNs1JpJTwbHNYlCI1Nub8XXSkiBqFGRgp8Zs0nOhprkgm46xpacJlDsHoGRv8TktCN8B5FlQHcBtsXYA&__tn__=-R

Regeringens forståelsespapir: Det står der om ældre

Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten er enige om det, der betegnes som en "politisk forståelse".  I aftalen "Retfærdig retning for Danmark" fremgår blandt andet:

Værdigheden i ældreplejen skal øges. Ældre skal have mest mulig selvbestemmelse og værdighed og der igangsættes derfor et arbejde, der skal reducere unødvendige dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen og dermed frigøre tid til arbejdet med den enkelte ældre.

Der skal uddannes og ansættes mere sundhedsfagligt personale. Arbejdsforholdene skal forbedres, så der bliver mere tid til omsorg i sundhedsvæsenet. Samtidig skal det sikres, at medarbejdernes kompetencer udnyttes bedst muligt.

En ny regering ønsker at dække det demografiske træk på velfærden, så pengene følger med i takt med, at der bliver flere børn og ældre.

En fleksibel tilbagetrækning kan give seniorer bedre mulighed for at blive på arbejdsmarkedet på nedsat tid, efter de har nået efterløns- og pensionsalderen. Den tidligere regering nedsatte en seniortænketank, som skal afslutte arbejdet i efteråret 2019. En ny regering vil  blandt andet inspireret af seniortænketankens forslag   præsentere forslag om, hvordan endnu flere ældre kan blive på arbejdsmarkedet. Det gælder både 60-64-årige, men særligt 65+årige, hvor relativt få deltager på arbejdsmarkedet. En ny regering vil derudover gennemføre aftalen om seniorpension.

Du kan hente hele aftalen, der er på 18 sider, som pdf-fil her.

Først publiceret: torsdag 27. juni 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 13. august 2019 kl. 09:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.