Gentager succes: Seniorfestival igen næste år

Folkene bag sommerens seniorfestival gentager succesen: Festival igen næste år. Billetsalg starter 1. november.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Du kan allerede begynde at glæde dig. Sommerens seniorfestival på Højskolen Marielyst med skøn musik, spændende events og sjove oplevelser for danskere over 55 år bliver gentaget næste år.

Det har højskolens bestyrelse besluttet. Blandt andet efter at regnskabet for årets festival er gjort op og viser, at økonomien løber rundt.

Vi har fået masser af positiv respons og opfordringer til at holde en festival igen i 2020.

Christan Schou, festivalarrangør

”Det var Danmarks første festival for et ældre publikum, så vi var spændte på, om det kunne lade sig gøre. Og det kunne det! Vi har fået masser af positiv respons og opfordringer til at holde en festival igen i 2020. Og når vi kan se, at økonomien hænger sammen, så er bestyrelsen enige om, at vi kaster os ud i det endnu en gang,” fortæller forstander på Højskolen Marielyst, Christian Schou til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Det er højskolen, der sammen med fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer og organisationen Danske Seniorer, der står for festivalen.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Seniorer i tusindvis slipper sommeren løs på festival.

Samme tid, samme sted og samme koncept

Seniorfestivalen bliver holdt samme sted som i år på arealerne på og ved højskolen Marielyst på Falster.

Seniorfestival i sommersol

Sommerens Seniorfestivalen fandt sted onsdag 24. juli og torsdag 25. juli i det bedste danske sommervejr med koncerter med blandt gamle topnavne Billy Cross, Niels Skousen, Dario Campeotto, Anne Dorte Michelsen og Stig Rossen og Vennerne.

De mange festivaldeltagere kunne også opleve talks og foredrag om alt fra romantik og erotik i den 3. alder til personlige livsberetninger af kendte seniorer og debatter om blandt andet bofællesskaber for seniorer.

Og så var der god mad, nye indtryk og inspiration til seniorlivet fra de mange boder på festivalen.

Festivalen blev holdt på området ved Højskolen Marielyst på Falster. Billetprisen var 100 kroner for en dag - 150 kroner for begge dage.

Det bliver også i samme uge – nemlig uge 30: onsdag 22. og torsdag 23. juli 2020.

Det bliver muligt at købe billetter allerede i år, for billetsalget åbner allerede 1. november.

Ifølge Christian Schou bliver der ikke ændret mange kommaer i konceptet for seniorfestivalen næste år i forhold til i år.

”Det vil fortsat være en bred vifte af oplevelser fra tre scener, boder, debat, events og masser af musik målrettet seniorerne. Og så vil vi sikre et musikalsk hovednavn til den store scene både onsdag og torsdag aften,” fortæller Christian Schou.

Færre billetter til salg

I år blev der solgt 3.500 festivalbilletter. Det antal sættes ned til 2.500.

”Det var på nogle tidspunkter i år lidt trangt på festivalområdet, så vi gearer en anelse ned på antal af deltagere, så der bliver bedre plads,” siger Christian Schou.

Billetprisen er endnu ikke fastsat. I år kostede det 100 kroner for en dag – og 150 kroner for to dage.

”Mange har sagt, at prisen var lidt i underkanten i forhold til de mange koncerter, aktiviteter og andre tilbud, er var på festivalen. Så måske vil billetprisen blive hævet – måske til 200 kroner for en dag og 300 kroner for begge festivaldage,” oplyser Christian Schou.

Skal selv finde overnatning

Han lover også, at der bliver opsat flere toiletter for at undgå de lange tissekøer, der især opstod efter koncerterne. Ligeledes vil mad og øl-boder blive placeret tættere på hinanden.

Næste år vil der igen blive arrangeret bustransport direkte fra København til festivalen, mens der også arbejdes med shuttlebus mellem den store parkeringsplads og festivalområdet.

Overnatning er fortsat op til festivaldeltagerne selv at arrangere. For eksempel på en af de mange campingpladser i Marielyst, bed & breakfast eller ved at leje sommerhus.

Det er også muligt at bo på Højskolen, hvis man deltager i 14-dages sommerhøjskole for seniorer, der finder sted på det tidspunkt, festivalen holdes.

Det er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvad der er på festivalens program. Det kommer først senere.

Faglige Seniorer glæder sig

Hos Faglige Seniorer glæder Knud Erik Rasmussen sig over, at festivalen bliver holdt igen næste år. Han er formand for Faglige Seniorer i Storstrøm og medlem af højskolens bestyrelse.

”Det var en stor oplevelse for de mange tusinde seniorer og en god mulighed for os og andre seniororganisationer for at vise, hvem vi er og hvad vi laver. Vi anbefalede at festivalen blev gentaget, og jeg er glad for, at bestyrelsen var af samme opfattelse,” siger Knud Erik Rasmussen.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Kom med din mening og forslag

Nu er det en realitet: Seniorfestivalen er kommet for at blive. I hvert fald bliver der igen holdt en festival i 2020. Hvad mener du om det? Og har du forslag og ønsker til festivalen? Og hvilke musiknavne eller andet vil du gerne opleve på festivalen? Kom med din mening og forslag på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2378425148872416?__xts__[0]=68.ARDj4vpDcfrI5En2Q3RldY7AEZsIGGH6r2aBUmns-95SQxY1vPTf18mOLg03wOPlhEYiSEnauCJe6UNzfU0sOu1EZmU4hsmG4IOMpe5oROLGaLt5YglcambTZTeRIpZT5GcktLi1MlVYfmD14VqZZggOXtSVxXYAqZQuA8JPe3bBuUdMObpHt-DKUXqvEKM2mHwHWphh64CEyUkDvssDu76h40OwHKgQJjvWDIvSG9Xd27xUoBke-c9dlCQLkvijwt7ZS4Bqh5XvUWgI_Is22t3o2PQ8vgiTm3VzqRM4RQi2tc0AagvxjeS1r1MgQxDnmrXGm86qDfihKwEWf_42FfB0CA&__tn__=-R

 

Først publiceret: torsdag 29. august 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.