Der bliver flere penge til pensionister, der arbejder. Og det med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år..

Ny beregner: Se om du får flere penge i 2019

Ny lov kommer til at gælde med tilbagevende kraft. Beregn her, om du får flere penge.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Lovforslag fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen, betyder  flere penge til 70.000 pensionister, som kommer til at mærke forskellen allerede her i 2019, fordi forslagene til at gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2019.

Selvom lovforslaget ikke er vedtaget endnu, så er på forhånd er bredt flertal i Folketinget og derfor sikkerhed for, at det bliver vedtaget, når det bliver behandlet i Folketinget i løbet af oktober måned.

Hvem får glæde af de nye regler?

Lovforslaget gavner især pensionister, som fortsat arbejder. Det bliver nemlig muligt at tjene mere, uden at blive modregnet. Der er også flere pensionskroner til ægtefæller og samlevere, som fremover ikke vil blive ramt helt så hårdt, når livsledsageren arbejder.

Pensionister der arbejder

I dag er bundfradraget for arbejdsindkomst 100.008 kroner om året. Efter forslaget vil det stige til 122.004 kroner om året.

Når forslaget bliver vedtaget i Folketinget, må du kan tjene 122.004 kroner om året, uden at det går ud over din pension. Du skal altså tjene 122.004 kroner om året efter AM-bidrag i 2019, uden at det påvirker beregningen af dit pensionstillæg og din personlige tillægsprocent.

Beregn her, om du kan forvente flere penge

Pensionister med en ægtefælle eller samlever som arbejder

Er du gift eller samlevende med en, som ikke er pensionist, kan du se frem til, at fradraget for opgørelse af indtægtsgrundlaget stiger fra 50% til 54%. Loftet på de nuværende 307.700 kroner om året fjernes helt.

Uanset indtægt, vil I få glæde af at fradraget stiger fra 50% til 54%.

Tjener den arbejdende ægtefælle mere end 307.700 kroner om året, vil du få mere i pension, når loftet fjernes.

Hvor meget ekstra du får, afhænger af hvor meget din partner tjener. Hvis arbejdsindtægten er 400.000 kroner om året, kan du få et plus i pensionstillægget på 19.888 kroner.

Beregn her, om du kan forvente flere penge

LÆS OGSÅ

Flere penge på vej til pensionister i arbejde

Først publiceret: tirsdag 17. september 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.