Det skal være muligt at bruge håndværkerfradraget, hvis seniorer ønsker at gøre boligen mere ældregnet, foreslår Faglige Seniorer.

Forslag: Brug håndværkerfradrag til at gøre boliger egnet til ældre

Håndværkerudgifter til forbedringer, der gør boliger mere egnet til ældre, skal være en del af bolig-job-ordningen, foreslår fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Det skal være muligt at fratrække udgifter til forbedringer af boliger, der gør dem mere egnede til ældre.

Fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer foreslår, at listen over håndværkerydelser i bolig-job-ordningen udvides til at omfatte ændringer af boligen, der gør den mere ældreegnet.

Vi er nødt til at sikre, at de ældre rent faktisk kan blive boende i eget hjem.

Ole Ibsen, landsformand, Faglige Seniorer

“Har man som senior nedsat funktionsevne, har man ifølge Serviceloven mulighed for at få tilskud fra kommunen til at indrette boligen, så den passer til de særlige behov. Men mange oplever, at de ikke kan få tilskud, fordi deres særlige behov eller boligen ikke falder ind under loven. Derfor foreslår vi, at det bliver muligt at benytte bolig-job-ordningen med fradrag for de udgifter, der gør boligen ældreegnet,” siger Ole Ibsen, der er landsformand for Faglige Seniorer.

Faglige Seniorer holder tirsdag og onsdag kongres i Nyborg, og det er her, forslaget kom frem.

Læs også: Kongres: Det skal kunne betale sig at arbejde – også for seniorer

Indrettet til seniorbrug

Ole Ibsen peger på, at håndværkerfradrag kan anvendes til for eksempel forbedringer af adgangsforhold og indretning af boligen, så den bliver mere mere egnet for gangbesværede.

“Men det kan også være investeringer i moderne teknologi, der kan gøre livet lettere for dem, der har brug for hjælp. Det kan være toiletter, der skyller og tørrer,” siger Ole Ibsen.

En undersøgelse blandt Faglige Seniorers medlemmer viser, at halvdelen ingen planer har om at flytte til anden bolig – men vil blive boende i deres nuværende hjem så længe som muligt.

“Derfor er vi også nødt til at sikre, at de rent faktisk kan blive boende – også når de bliver ældre og får brug for hjælp,” siger Ole Ibsen.

Pulje til digital omstilling

Foruden håndværkerfradrag til indretning af ældreegnede boliger, ønsker Faglige Seniorer, at regeringen sætter fokus på forskning, udvikling og brug af teknologi, der kan hjælpe ældre i dagligdagen.

“Der er i fremtiden ikke være hænder nok til at tage sig af plejekrævende ældre, hvis vi ikke tager velfærdsteknologien til os, Derfor bør der afsættes en pulje til digital omstilling målrettet seniorer,” siger Ole Ibsen.

Hvad mener du?

Er det en god ide at udvide bolig-job-ordningen med håndværkerudgifter til forbedring af ældres boliger? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK her.

Fakta: Faglige Seniorer

Medlemmer af Faglige Seniorer er seniormedlemmerne fra 18 FH-forbund: 3F, Blik- og Rørarbejderforbundet, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk El-forbund, Dansk Jernbaneforbund, Dansk Metal, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd. FOA, Fødevareforbundet NNF, HK, HKKF Hærens Konstabel og Korporalforening, Malerforbundet, Postpensionisternes Landsforening, Serviceforbundet, Socialpædagogerne, og Teknisk Landsforbund.

Disse forbund er kollektivt medlem af Faglige Seniorer og betaler det årlige medlemskontingent på dine vegne.

Se de mange medlemsfordele her

I alt har Faglige Seniorer mere end 260.000 medlemmer fordelt på 550 seniorklubber fordelt over hele landet. I løbet af et år holder klubberne tilsammen mere end 10.000 forskellige arrangementer. Dans, rejser, udflugter, foredrag og meget andet.

Faglige Seniorer holder kongres hvert 3. år.

Læs mere om Faglige Seniorer her.

 

 

 

Først publiceret: tirsdag 22. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.