De 183 delegerede på Faglige Seniorers kongres var enig med landsformand Ole Ibsen: Vi står skulder ved skulder med de unge i klimakampen. Foto: Søren Zeuth.

Seniorer: Unges klimakamp er også vores

En del af løsningen på klimakrisen er en tilbagevenden til nogle af de gamle dyder, ældre er eksperter i, mener Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Unge og ældre står skulder ved skulder i klima-kampen.

Det slog landsformand Ole Ibsen fast på Faglige Seniorers kongres i Nyborg.

Giv råd og tip videre - og vind brunch for 2

Konkurrencen er slut: Vinder er: Karsten Overgaard, Hellerup. 

"Sådan gjorde vi, da jeg var ung."

Giv dine husholdningsråd og spare- og genbrugstip videre til de nye generationer. Nu er der brug for alt det du ved. Til gavn for miljøet og klimaet.

Det kan være et tip til, hvordan du sparede på det varme vand, hvordan du undgik at smide fødevarer ud eller hvordan du fik tøjet til at holde længere.

Giver du dine bedste råd og tip videre, deltager du samtidig i konkurrencen om et gavekort til en brunch for 2 personer.

Du kan give dine råd og tip på Faglige Seniorers Facebook-side - KLIK HER

Du kan også skrive til bp@fagligsenior.dk

Vi trækker vinderen med de bedste forslag mandag 28. oktober.

“Jeg tror, vi alle følger med i klimadebatten og oplever, at det i høj grad er en debat, der bliver båret frem af vores børnebørn. Men det skal ikke være generationers konflikt med hinanden,” sagde Ole Ibsen i sin beretning og de 183 delegerede kvitterede med klapsalver.

“At tage hensyn til klimaet handler jo i høj grad om nøjsomhed. Om at genbruge ting, der er gået i stykker. Om at bruge det, vi har i køleskabet og lave mad til flere dag. Den køb-og-smid-væk-kultur, som vi oplever i dag, eksisterede ikke da vi var unge,” sagde Ole Ibsen og konstaterede:

“Mange af os har oplevet efterkrigsårene mådehold. Vi har oplevet energikrise og bilfrie søndage. Og det er bestemt ikke alle ting, jeg savner.”

“Men det slår mig alligevel, at en del af løsningen på klimakrisen er en tilbagevenden til nogle af de gamle dyder, vi er eksperter i. Skal vi derfor ikke slås os sammen med de unge og gøre deres kamp til vores? Det synes jeg, vi skal,” lød det fra Ole Ibsen.

Først publiceret: tirsdag 22. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.