Plejehjem: 98-årigs forbrug af sodavand "var løbet løbsk".

Plejehjem til døende 98-årig: Du må kun få én sodavand

Beboere på plejehjem må ifølge kommunes servicestandarder kun få én drik med kapsel i døgnet - også selvom de betaler 3.500 kroner om måneden for kost.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

En 98-årig, døende kvinde blev på det privatdrevne plejecenter Vonsildhave i Kolding Kommune nægtet mere end én rød sodavand i døgnet.

Det på trods af, at hun var ramt af lungebetændelse, vejede 40-45 kg, spiste som en fugl og betalte 3.500 kroner om måneden for kost. Det skriver JydskeVestkysten.

Kvindens datter Ann Becker fortæller til avisen, at hun havde fået at vide, at der var lagt restriktioner på forbruget af sodavand, “fordi det var løbet løbsk.” Ann Becker måtte derfor selv købe og medbringe røde sodavand til sin mor.

Leder: Vi overholder bare regler

Virksomhedsleder på Vonsildhave Ditte Korsager siger til JydskeVestkysten, at plejecentret blot overholder Kolding Kommunes servicestandarder på plejehjem. De giver mulighed for at tilbyde én drik med kapsel i døgnet til de ældre.

Men det lyder mærkeligt, mener seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF).

– Jeg kan kun sige, at hvis vi har en regel, som kan tolkes sådan, at vores plejehjemsbeboere kun må få én sodavand i døgnet, så skal den laves om, siger han til avisen.

Plejehjem forvekslede afdøde

Det er ikke første gang, at der er problemer på plejecentret Vonsildhave.

I sidste uge fortalte Berit Schmidt Hansen, at hun nåede at bestille bedemand og kiste til sin mor, inden hun fandt ud af, at hun slet ikke var død. Plejehjemmet havde forvekslet hende med en anden beboer og ringet den forkerte pårørende op.

Hvad mener du?

Skal reglerne holdes og hvis det betyder kun en sodavand i døgnet, er det sådan? Hvad mener du? Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side.

PLEJEHJEM TIL DØENDE 98-ÅRIG: KUN 1 SODAVANDEn 98-årig, døende kvinde blev på det privatdrevne plejecenter Vonsildhave…

Slået op af Faglige SeniorerTorsdag den 24. oktober 2019

 

Først publiceret: torsdag 24. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:22

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.