Ifølge Københavns Politi har personer i netværket ringet til borgere og oplyst, at skulle have penge tilbage i skat.

Netværk af svindlere? Unge anholdt for at franarre ældre penge

Unge mænd i starten af tyverne mistænkes for at lede kriminelt netværk: Ringer til ældre og udgiver sig for at være fra Skattestyrelsen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Politiet har anholdt to unge mænd på 21 år som mistænkes for at stå i spidsen for et kriminelt netværk, der har franarret blandt andet ældre borgere pengebeløb ved at udgive sig for at være fra Skattestyrelsen. Også en tredje mand i begyndelsen af tyverne er anholdt i sagen.

Ifølge Københavns Politi har personer i netværket ringet til borgere og oplyst, at de skulle have penge tilbage i skat. På den måde er de blevet franarret personlige oplysninger som NemID og kodeord.

Ifølge Ritzau er det lykkedes at overføre 526.000 kroner fra ofrene til de mistænktes egne konti.

”Disse unge mænd har sat deres bedrageri i system og har på det groveste udnyttet borgere på den mest usympatiske facon,” siger politikommissær Ove Randrup fra Afdelingen fra økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.

Udlever aldrig oplysninger

Han advarer alle borgere om ikke at udlevere personlige oplysninger over telefonen.

”Selvom disse mennesker kan virke både troværdige og professionelle i telefonen, så skal man altid huske på, at myndigheder aldrig ville ringe og bede om personlige oplysninger gennem en telefonopringning. Det er derfor vigtigt, at man ikke udleverer nogle informationer, hvis man bliver ringet op på denne måde,” siger Ove Randrup.

Fupopkald siden november

Efterforskningen fortsætter og Københavns Politi afviser ikke, at der kan komme flere anholdelser.

Det er i perioden mellem 7. november 2019 og 3. februar 2020 de fupopkald, de unge mistænkes for at stå bag, har fundet sted.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: torsdag 6. februar 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.