"Et stort flertal af vores medlemmer er ansat i sundheds- og ældresektoren, og naturligvis er der smitterisiko ved kurser, møder og arrangementer", forklarer formand for FOA, Mona Striib. Pressefoto.

Coronafrygt: FOA aflyser hundredvis af arrangementer

Sundhedssektoren risikerer at komme i knæ - og vi må alle yde bidrag til at hindre smitte, siger forbundsformand for FOA, Mona Striib.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

FOA aflyser nu alle kurser, konferencer og arrangementer som følge af det aktuelle corona-udbrud, fremgår det af en pressemeddelelse fra fagforbundet. Dermed følger FOA i 3F’s fodspor, som netop har sløjfet det kommende hovedbestyrelsesmøde.

“Et stort flertal af vores medlemmer er ansat i sundheds- og ældresektoren, og naturligvis er der smitterisiko ved kurser, møder og arrangementer. Derfor aflyser vi alt fra i dag, og indtil situationen er normal igen”, siger forbundsformand Mona Striib.

Går længere end myndighederne

Aflysningerne berører hundredvis af arrangementer i FOA. Både centralt og lokalt. I FOAs 38 afdelinger er det for eksempel højsæson for generalforsamlinger, men de udsættes nu på ubestemt tid på grund af force majeure.

“Det er ærgerligt, og det berører formentlig også flere tusinde kursister. Men FOA er det forbund, der har den største andel af sundhedsfaglige medlemmer, så det er klart mest ansvarligt at anlægge et meget stort forsigtighedsprincip – også selvom vi nu formentlig går videre, end hvad sundhedsmyndighederne direkte forlanger”, siger Mona Striib og tilføjer:

“Det er vigtigt, at vi tager situationen dybt alvorligt. Det er ikke længere kun rejseaktivitet i rød og orange zone, der bringer smitten videre, men også vores færdsel og samvær herhjemme. Nu skal vi skal gøre alt det, vi kan, for at minimere smittespredningen”, siger Mona Striib.

Først publiceret: onsdag 11. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.