Borgere, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge at bo på friplejehjem, og taksten for kommunen er den samme.

Pensionsselskab samarbejder med Diakonissestiftelsen om plejehjem

PensionDanmark og Diakonissestiftelsen etablerer et nyt samarbejde om at opføre og drive en række friplejehjem uden at belaste de kommunale budgetter.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Et nyt og utraditionelt samarbejde skal skaffe flere plejehjempladser til det stigende antal ældre.

Det er PensionDanmark og Diakonissestiftelsen, der tilbyder kommuner at opføre og drive friplejehjem uden at belaste de kommunale budgetter.

“Parterne ønsker at samarbejde med interesserede kommuner om at etablere friplejehjem, hvor PensionDanmark byder ind med kompetence på at udvikle og bygge og Diakonissestiftelsen med kvalitet i plejen,” meddeler PensionDanmark og Diakonissestiftelsen.

Byggeriet bliver finansieret af PensionDanmark, så det kommunale drifts- og anlægsbudget ikke bliver belastet, ligesom kommunen ikke har nogen risiko i opførelsesfasen. I driftsfasen varetager Diakonissestiftelsen plejen og står for den faglige kvalitet og drift.

Antallet af mennesker over 80 år forventes at være fordoblet i år 2030. Det betyder, at der er behov for yderligere 35.000 plejeboliger, viser tal fra Danske Kommuner og Danmarks Statistik.

Ældre kan vælge friplejehjem

Ældre, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge at bo på friplejehjem, og taksten for kommunen er den samme, uanset om det er et kommunalt drevet plejehjem eller et friplejehjem. For den enkelte beboer er der heller ikke flere udgifter.

Det nye partnerskab vil til at begynde med etablere friplejecentrene i Region Hovedstaden, hvorefter andre placeringer i Danmark skal undersøges. Modellen er baseret på, at PensionDanmark opfører og finansierer centrene, hvorefter Diakonissestiftelsen lejer sig ind i bygningerne.

De to partnere åbner også for for muligheden at etablere et antal seniorboliger og tilbyde seniorfællesskaber.

PensionDanmark er et pensionsselskab, der er ejet af en række fagforbund og arbejdsgiverforeninger. Diakonissestiftelsen driver i forvejen to plejehjem på Frederiksberg og i Gentofte samt flere senior- og ældreboliger.

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til, at PensionDanmark – der er et pensionsselskab ejet af lønmodtagere og arbejdgsivere – samarbejder med Diakonissestiftelsen om at opføre plejehjem? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2785739941474266?__xts__[0]=68.ARA6V9tew9ye2V2wl1Sa6fgPeY78cDSV0qQPCwelCCyqEA6G7PjLeuiCVBw5nRRFJDMVtKuNMe6s-wFRyaSGDhcRteReHygbVFf3Y6UXYm-ww0hNSau3MGzr0f-RV9KPFiLWxEnM8bRCo3k6HyJk1m23lZpAxwk4mz1ZdvS8C4XreLKXmPKAUCQhHeO7swy4yVRv_AIa6IXw2-bMjRPK-TQy-UcxjN8X5Z79P14IMpQQE4U5jICFnjFons3xD4hBhZvwhjV6pFMyVPgd3JwXRirf-BLFgcidooZrfE1UhTUQ67J86dLZsqL2mB223yMYN6eaF3tG22Cu15cmDFRa4bRMfg&__tn__=-R

 

Først publiceret: onsdag 11. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.