I Gladsaxe og Haderslev kan sårbare ældre som de første få hjælp til indkøb fra frivillige i samarbejde mellem Dansk Folkehjælp og Faglige Seniorer.

Corona-krise: Kommuner siger ja-tak til frivillig seniorhjælp

De to første kommuner samarbejder nu med Dansk Folkehjælp og Faglige Seniorer om akuthjælp til sårbare ældre under corona-krisen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Sårbare ældre i to kommuner kan nu som de første få akuthjælp til indkøb og praktiske gøremål i hjemmet under corona-krisen.

Det er Haderslev Kommune og Gladsaxe Kommune, der har indgået et samarbejde med hjælpeorganisationen Dansk Folkehjælp og ældreorganisationen Faglige Seniorer.

De to organisationer har igangsat indsatsen ”Akuthjælp til sårbare ældre”, hvor frivillige hjælper sårbare  ældre med nødvendige dagligvareindkøb og udbringning, nødvendige medicinindkøb og udbringning, madudbringning samt nødvendig praktisk hjælp.

Har du brug for hjælp?

Har du behov for hjælp til indkøb, afhentning af medicin eller akut brug for nødvendig praktisk hjælp i hjemmet? Er du i gruppen sårbare ældre? Og bor du i Gladsaxe eller Haderslev kommune?

Så kan du blive visiteret til at modtage Akuthjælp af frivillige fra Dansk Folkehjælp,

Læs her hvordan du gør

Det er kommunen, der visiterer de ældre til at kunne modtage hjælpen.

”COVID-19 har omfattende konsekvenser for alle. Vores dagligdag er en anden end den var for blot få uger siden, og det giver udfordringer, ikke mindst for de ældre og sårbare. Vi er sat i verden for netop at hjælpe de allermest udsatte og tilbyder derfor alle kommune i landet at samarbejde om akuthjælp”, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Foreløbig har i alt 20 kommuner vist interesse for at deltage i indsatsen.

LÆS OGSÅ: Dansk Folkehjælp og Faglige Seniorer i partnerskab: Sådan vil vi hjælpe sårbare ældre

250 frivillige har meldt sig

På landsplan har 250 frivillige allerede meldt sig til opgaven.

”Men vi kan sagtens bruge flere og glæder os til, at mange aktive fra Faglige Seniorer melder sig til. I første omgang i Haderslev og Gladsaxe – men naturligvis fra kommuner over hele landet,” siger Klaus Nørlem.

Frivillige kan tilmelde sig på Dansk Folkehjælps hjemmeside.

LÆS HER: Sådan melder du dig som frivillig

God hygiejne og ren straffeattest

Klaus Nørlem understreger, at de frivillige naturligvis følger myndighedernes anbefalinger om at blandt andet at holde afstand og god håndhygiejne.

“De frivillige skal også legitimere sig med en attest, som vi har udstedt. Desuden har alle vores frivillige et pletfri straffeattest, som vi har tjekket,” fortæller generalsekretæren.

Bor du i Haderslev og vil være frivillig? Læs mere her

Bor du i Gladsaxe og vil være frivillig? Læs mere her

Landsformand Ole Ibsen: Fællesskabet har brug for dig

Faglige Seniorers landsformand Ole Ibsen opfordrer dig til at være frivillig og være med til at hjælpe sårbare ældre i den svære situation:

”Jeg tror, at der er rigtigt mange af os, der savner at kunne gøre nytte, og selv om vi allesammen skal være ekstra påpasselige, er der mere end nogensinde brug for, at fællesskabet træder til overfor de ældre, der har allermest brug for det.

Så hvis du har lyst og mod på at hjælpe med dagligvareindkøb, udbringning, medicinindkøb eller lignende, opfordrer jeg dig til at melde dig som frivillig til Dansk Folkehjælp. Man skal ikke forvente at blive sendt ud i morgen, for det vil tage tid at etablere samarbejdet, kommunerne skal visitere de ældre, der har brug for hjælp, men det er vigtigt at de frivillige står klar den dag, der er brug for det”.

 

Først publiceret: fredag 27. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.