"Jeg er ikke i tvivl om, at jeg dør, hvis jeg får coronavirus, så jeg har nærmest været i hi, siden sygdommen kom til Danmark," fortæller 67-årige Connie Nielsen. Privatfoto.

67-årige Connie: Jeg dør, hvis jeg bliver smittet

Efter 40 hjertestop er Connie Nielsen gået i corona-hi. Hun er ikke i tvivl om, at hun vil dø, hvis hun bliver smittet med coronavirus.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Hun var egentlig på Rigshospitalet i København for at få fjernet en cyste, men da hun er til undersøgelse, stopper hendes hjerte med at slå.

“Jeg fik 40 hjertesvigt på fem-seks dag”, fortæller den 67-årige bornholmer, Connie Nielsen.

Jeg bliver ved med at isolere mig, indtil corona-smitten er helt væk. Jeg skulle gerne leve 20 år endnu

Connie Nielsen, hjertepatient

Hver gang hjertet holdt op med at slå, skulle hun genoplives, og for at skåne hende for den oplevelse, blev hun lagt i kunstig koma.

“Da jeg vågnede, anede jeg ikke, hvor jeg var. Heldigvis var min mand taget med mig. Det var jo ikke så sjovt for ham, men det var rart at have ham ved min side”, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Dement hjem fra sygehus smittet med corona: Lise må selv passe sin syge mand

Er gået i hi

Efter seks måneders genoptræning er Connie ved at komme sig over de mange hjertestop og lammelserne, der fulgte med. Hun kan igen gå med hjælp af rollator, men det er ikke langt hun kommer omkring i disse tider.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

“Jeg er ikke i tvivl om, at jeg dør, hvis jeg får coronavirus, så jeg har nærmest været i hi, siden sygdommen kom til Danmark”, siger hun.

Connie har ikke de store forventninger til, at corona slipper sit tag i Danmark lige foreløbigt, og hun forventer at det bliver en usædvanlig stille sommer på Bornholm i år.

“Ingen ved jo, hvor længe det kommer til at vare, men jeg bliver ved med at isolere mig, indtil corona-smitten er helt væk. Jeg skulle gerne leve 20 år endnu. Man ved selvfølgelig aldrig, hvor meget tid man får, men jeg er glad for hver en ny dag”.

Læs også: Det skal du vide: Coronavirus på 5 minutter

Savner børnebørnene

Heldigvis bor Connie ned til vandet i Allinge, så hun kan gå tur i haven med havudsigt uden at risikere at blive smittet. Men hun savner sine børn og børnebørn.

“Jeg havde fødselsdag i lørdags, og det var jo lidt trist, at jeg ikke kunne have gæster. Men så ringede min datter og sagde, jeg skulle åbne hoveddøren. Der stod hele familien på fortovet med flag og balloner. Det var meget rørende”, fortæller hun.

Connie plejer at passe børnebørnene, og da den mindste på tre år begyndte at græde og ville hen til sin mormor, var det svært at holde tårerne tilbage.

“Jeg savner dem jo frygteligt, og det er trist ikke at kunne kramme dem. Heldigvis ringer vi tit sammen på Facetime, så vi stadig får set hinanden”.

LÆS OGSÅ: Coronosmitte: Må jeg passe mine børnebørn

Særlige forholdsregler for ældre og udsatte

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende, hvis du er ældre og/eller tilhører en særlig risikogruppe:

  • Undgå steder med mange mennesker, som er tæt på hinanden. Det frarådes for eksempel, at du bruger offentlige transportmidler i myldretiden.
  • Sørg for at holde ekstra god håndhygiejne. Vask dine hænder grundigt, hvis du for eksempel har rørt ved håndtag, og når du kommer hjem. Overvej at anvende handsker, når du går ud.
  • Undgå at røre næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne og til slimhinderne i næse, mund og øjne.
  • Holde afstand til andre mennesker, især hvis de ser ud til at være syge. Smittespredning sker ofte ved, at dråber fra hoste og nys spreder sig i luften i 1-2 meters afstand, hvor de kan smitte andre via mund, næse og øjne. De falder dog hurtigt til jorden og bliver ikke hængende i luften.
  • Overhold de generelle råd om hygiejne og færden i samfundet, som for eksempel at undgå håndtryk, knus og kindkys.

Kontakt den læge, der behandler dig, hvis du har behov for særlig rådgivning i forhold til din specifikke sygdom.

 

Først publiceret: torsdag 2. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:40

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.