Svindler fik overbevist den ældre mand om, at han skulle udlevere sit hævekort samt kode til en bankmand, som ville komme ud til ham.

70-årig narret: Falsk bankmand fik udleveret hævekort

Falsk bankmand tilbød at spærre 70-åriges bankkonto og fik hævekort udleveret. Svindleren hævede bagefter penge på kortet.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Politiet kan igen berette om fup mod ældre. Denne gang lykkedes det en mand i hættetrøje at franarre en 70-årig sit hævekort ved at udgive sig for at være bankmand.

Den 70-årige blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Nordea og oplyste, at der var hævet penge på den 70-åriges konto.

Personen tilbød at spærre den 70-åriges konto og sørge for, at han fik pengene tilbage og sagde, at det kunne lade sig gøre ved, at den 70-årige udleverede sit hævekort samt kode til en bankmand, som ville komme ud til ham.

LÆS OGSÅ: Telefonsvindler mistede tålmodigheden med ældre kvinde: Abracadabra

Hævede penge på kortet

Kort efter, at telefonsamtalen var afsluttet, kom en mand til den 70-åriges adresse i Ølsted Nordsjælland for at hente hævekortet.

Da den 70-årige efterfølgende kontaktede sin bank, fik han oplyst, at der kort efter, at han havde udleveret hævekort var hævet penge fra hans konto.

Den mand, som hentede hævekortet, beskrives som omkring 160 cm høj og iført sort hættetrøje. Han kørte fra stedet i en hvid bil, fremgår det af politiets døgnrapport.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Svindel på telefonen

Telefonnumrene bag fupopkald kan være svære at genkende som svindelnumre. De kan nemlig både være hemmelige numre, have dansk område-kode og ligne de numre, som danske virksomheder har.

Tager du telefonen, kan du spotte en svindler på:

  • Opkaldet handler om at få personlige oplysninger ud af dig
  • Personen påstår, at han vil hjælpe dig med din computer eller at du har problemer for eksempel med dit betalingskort.
  • Svindleren vil ofte forsøge at skræmme dig til at udlevere dine oplysninger.

Udlever ALDRIG personlige oplysninger til personer, du ikke kender eller har en aftale med.

Først publiceret: fredag 3. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.