I mindst 35 kommuner er der konstateret coronavirus på plejehjem og i ældreplejen. Faglige Seniorer kræve, at der laves flere test på beboere og personale.

Seniorer efter smitteudbrud på plejehjem: Vi frygter det bliver værre

Flere skal testes, så der kan skabes tryghed i ældreplejen, mener Faglige Seniorer, der kritiserer myndighederne for langsommelighed med test af ældre og personale.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Myndighederne har været alt, alt for langsommelige med at tilbyde test til både de ældre og personalet både på plejehjem og i ældreplejen. Selv den beskedne testkapacitet blev jo ikke udnyttet. Det er helt urimeligt og utilfredsstillende.

Det mener Faglige Seniorer efter at det er kommet frem, at coronasmitten nu har bredt sig til ældreplejen og landets plejehjem.

I mindst 35 kommuner er der konstateret coronavirus på plejehjem og i ældreplejen, viser en kortlægning, som Danmarks Radio har lavet. Blandt de smittede ældre er flere døde.

Jeg frygter at det bliver værre.

Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer

“Det er desværre forudsigeligt, og jeg frygter at det bliver værre”, siger Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, der med 230.000 medlemmer er Danmarks næststørste ældreorganisation.

Organisationen kræver, at der bliver foretaget langt flere test blandt både beboere og personale, og at de nødvendige værnemidler stilles til rådighed.

LÆS OGSÅ: 35 kommuner ramt: Coronasmite på plejehjem

Test vil skabe tryghed

“Test er lig med tryghed. Og når regeringen nu taler om at Danmark skal genåbnes, så er det altafgørende at der bliver åbnet for test til alle, der har milde symptomer. Ikke som nu hvor det kun er frontpersonale og syge, der har kontakt til de ældre”, siger Palle Smed.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Faglige Seniorer mener, at det er tydeligt, at adgangen til test ikke har været sundhedsfagligt begrundet, men at det alene har handlet om mængden af testudstyr.

”Men den enkeltes viden om egen immunitet er jo helt afgørende for, at vi i tryghed kan omgås hinanden og for at medarbejderne i ældreplejen kan passe deres arbejde uden frygt for at smitte eller blive smittet,” siger Palle Smed.

LÆS OGSÅ: Coronavirus på plejehjem: Flere døde

Fjern de sidste restriktioner

Opfordringen til myndighederne er, at de sidste restriktioner bliver fjernet, så alle der har eller har haft symptomer kan blive testet og få vished om deres situation.

“Hvem tør besøge sine ældre familiemedlemmer i hjemmet, hvis man måske har været syg, men ikke er blevet testet for corona og derfor stadig går rundt i uvished,” siger Palle Smed.

LÆS OGSÅ: Her holder du dig opdateret om corona-epidemien

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Har myndighederne svigtet de ældre ved ikke at udføre nok test blandt personale og ældre på plejehjem og i ældreplejen? Hvad mener du? Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2840589805989279?__xts__[0]=68.ARBqYJ2kFzYsEo9WanZW3kj6Guj0Y4zB_uKq8CJ6_1R-Gt16-P1BDnaQq0U0N_SCoYW87S_lkZHkghaVpBpONk_31l3qXRw8TbGOJDqKF_ubA8OlR175sgI2zCyY8OhS9-_cZtGmsrdCKQH3q_1Amf-ZCgTWpAs6xuFy4RShHBgImRLhLRbt21-N7VaRRCRfBRe16pdjOnaJFMFi9EnTeJL6m1qifDJm3znDCD90RmeYjqIssPx4S2XVXHIP5KcINQWryv60NJ70Rqk25uU_XW0UbbloYzh5etqjem3kbWKjGpTpH_2xGq_RpM2uBxpaAnUA-Vf2pdF1RTljCEe055A4EA&__tn__=-R

Først publiceret: søndag 5. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.