Danmarks første Seniorfestival trak sidste år over 4.500 deltagere over to dage til musik, debat og oplevelser i Marielyst på Falster. Årets festival er aflyst.

Corona-krisen: Danmarks eneste seniorfestival er aflyst

Forbud mod festivaler, markeder og større arrangementer frem til 31. august betyder, at årets seniorfestival er aflyst. Allerede købte billetter refunderes.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Rigtig mange har glædet sig, og billetsalget er gået strygende. Men i år er Danmarks eneste seniorfestival aflyst. Årsag: Coronasmitte i Danmark.

Samtlige festivaler, markeder og større arrangementer i Danmark er nemlig blevet forbudt frem til 31. august, har statsminister Mette Frederiksen meddelt.

Det har Højskolen Marielyst og organisationerne bag Seniorfestivalen taget konsekvensen af og aflyst festivalen i år.

”Det er med tungt hjerte, vi har taget beslutningen. Seniorfestivalen 2020 er aflyst. Desværre! Og når jeg siger desværre, er det fordi vi har solgt rigtig godt af billetter indtil nu, har fået helt udsolgt af stadepladser, har booket rigtig gode musiknavne – og var godt i gang med at få sat et fantastisk program sammen for festivalen,” fortæller forstander Christian Schou.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Seniorer i tusindvis slipper sommeren løs på festival

Købte billetter refunderes

Seniorfestivalen  skulle være holdt på Højskolens Marielyst på Falster med 2.500 deltagere i dagene 22. og 23. juli.

Det er planen, at festivalen genoptages i 2021.

”Vi håber, at der er vilje og kræfter til at få Seniorfestivalen op at stå i sommeren 2021, men det vil vi først for alvor begynde at tænke over, når corona-krisen er drevet over og Danmark igen begynder at vende tilbage til mere normale tilstande,” siger Christian Schou.

Han oplyser, at alle, der har købt billet til årets festival, vil få pengene retur. Det vi ske om nogle uger og helt automatisk. Billetkøbere skal blot afvente, at beløbet refunderes til den enkeltes konto.

Mange havde glædet sig

Faglige Seniorer er med i gruppen bag festivalen, og her siger Knud Erik Rasmussen, at aflysningen ”både er uheldig og meget ulykkelig”.

”Vi ved, at rigtig mange har glædet sig til festivalen og det sociale samvær med andre seniorer. Men vi må naturligvis følge statsministerens og myndighedernes anvisninger og aflyse. Men vi vil gøre alt for, at festivalen vender tilbage i fin form i 2021 og håber, at seniorerne er med os – også næste år,” siger Knud Eriks Rasmussen, der er formand for Faglige Seniorer Storstrøm.

Hvilke økonomiske konsekvenser, aflysningen får for arrangørerne er for tidligt at gøre op.

Knud Erik Rasmussen håber, at der vil komme en eller anden form for økonomisk håndsrækning fra kommunerne i området.

Først publiceret: tirsdag 7. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:43

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.