Står det til EU-formand Ursula von der Leyen skal seniorer fortsat holde sig isoleret året ud.

EU-chef: Ældre må isolere sig mod corona frem til 2021

Ældre kan blive nødt til at isolere sig mod coronavirus frem tll 2021 - og indtil der er fundet en vaccine, siger EU-chef Ursula von der Leyen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Ældre må indstille sig på at leve i isolation resten af året frem til 2021 – og indtil en vaccine mod den frygtede coronavirus er klar.

Det siger formanden for EU, Ursula von der Leyen, til den tyske avis Bild am Sonntag.

“Uden en vaccine er vi nødt til at begrænse kontakten så neget som muligt med de ældre”, siger hun til avisen

LÆS OGSÅ: Statsminister: Vi skal blive ved med at tage hensyn til de ældre

Spørgsmål om liv og død

Alle lande i Europa er ligesom Danmark lukket ned. Men mens flere lande nu planlægger en langsom genåbning, så kommer det ikke til at gælde de ældre, hvis det står til Ursula von der Leyen.

“Jeg ved, det er vanskeligt, og at isolering er en byrde, men det er et spørgsmål om liv eller død; vi er nødt til at forblive disciplinerede og tålmodige”, tilføjer hun.

EU-chefen siger, at med genåbningen i de europæiske lande vil børn og unge gradvist få større bevægelsesfrihed, men at det ikke kommer til at gælde ældre og udsatte personer med svære sygdomme.

LÆS OGSÅ: Her holder du dig opdateret om corona-epidemien

Vaccine måske klar til nytår

Det er Ursula von der Leyens håb, at der vil være en europæisk udviklet vaccine klar i slutningen af ​​året, og at der herefter i løbet af 2021 kan igangsættes vaccinationsprogrammer.

I Europa er 95 procent af alle dødsfald med coronasmitte sket blandt ældre over 60 år.

EU-chefen har dog ikke specificeret, hvad hun betragter som “ældre personer”.

I ugen efter påske fremlægger EU-kommissionen sine retningsliner og henstillinger til medlemslandende om genåbning. Det bliver uden dato, for de enkelte lande befinder sig meget forskelligt stadier af epidemien, fremhæver Ursula von der Leyen.

Danskere på plejehjem isoleret

I Danmark er ældre over 65 år – og særligt over 80 år – i følge Sundhedsstyrelsen “særligt udsatte personer”. Det gælder også personer med en række kroniske sygdomme og personer med nedsat immunforsvar.

Tidligere har statsminister Mette Frederiksen givet udtryk for, at ældre og sårbare fortsat skal isolere sig for at undgå smitte, når Danmark langsomt genåbner.

I forvejen må ældre på plejehjem ikke være i fysisk kontakt med familie og holdes isoleret.

Hvad mener du?

Hvad siger du til EU-formand Ursula von der Leyens planer? Sig din mening på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2856755497706043?__xts__[0]=68.ARB7qS4AW3cXDrk9QybvwX33hDAoZIYR8cZlnTfYAVXhsCO-89y5Snmvr0z7Xh1KMZD-qptKaQ9-p1NBaYoTYAfrtCRiRS3hT83pSHJYbflg89Mefi7i-QZTUrFKu20SZAUX4mL80rV06ZSYyprd9DFO1M6NHHKI5YiHFEbTc-xYwg72NLRlFGlXRDZXWz-1B3txMzkcoLcjqhF4Y-H4DKus8YSkWrvzFWLT49kheAUEWvaIH1hZvDXTx5lvt3eG6WC3_2zUWJ1JTsHE8KxysOvI71yY9aFqudZgLqSOhbGce5eyf1mVIO_IYZ7QCwGGd_3vmONtMIGsMe3LT0rG0ni_Og&__tn__=-R

 

Først publiceret: søndag 12. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.