"Jeg blev budt pænt velkommen med kaffe og blomster på tagterrassen i behørig afstand. Men ellers er der jo ikke meget af det nære fællesskab lige nu, fortæller 66-årige Birthe Hougaard.

Fællesspisning må vente: Birthe er flyttet i bofællesskab midt i en coronatid

Hun er netop flyttet i bofællesskab. Nu må Birthe Hougaard vente med det nære fællesskab og yoga i fællesrummet til corona-epidemien er drevet over.

Senest opdateret: mandag 13. april 2020

I mere end et år har hun glædet sig til at være en del af fællesskabet i seniorbofællesskabet SamBo.

Nu er hun endelig flyttet ind, men det tætte fællesskab må vente, for corona-epidemien har sat en stopper for meget af det, hun så frem til.

Det ville da være rart, hvis man kunne invitere indenfor og vise lejligheden frem.

Birthe Hougaard

“Jeg flyttede ind i går, og jeg blev budt pænt velkommen med kaffe og blomster på tagterrassen i behørig afstand. Men ellers er der jo ikke meget af det nære fællesskab lige nu”, fortæller Birthe Hougaard.

Hun har valgt at flytte i seniorbofællesskab på Islands Brygge i København for at have nogle at dyrke fælles interesser og være social med.

Indtil videre må hun nøjes med fællessang på trappen, hvor beboerne kan stå udenfor sine egne døre og være sammen på afstand.

LÆS OGSÅ: 15 ting seniorer laver under corona-krisen

Glæder sig til fællesspisning og yoga

Allerede inden Birthe flyttede ind, hørte hun fra malerne, at beboerne i bofællesskabet sang morgensang sammen ude på trappen. Det var lige noget for den 66-årige ergoterapeut, og noget hun har glædet sig til at være med til.

“Jeg valgte SamBo, fordi de andre beboere har samme interesser som jeg. De fleste er højskolefolk ligesom jeg selv. De rejser sammen, går til foredrag og benytter de kulturelle tilbud i København, som jeg også kan lide. Og så har de en fælles hverdag, hvor de spiser sammen en gang om ugen, laver yoga og synger fællessang. Indtil videre er det tætte sociale jo indstillet. Men det må jeg så glæde mig til at opleve”, siger hun.

Det er dog blevet til en kop te med naboen på den fælles altan. Her kan man nemlig godt sidde med god afstand.

“Jeg mærker helt klart mine nye naboers interesse for at integrere mig i fællesskabet, og det er jeg glad for. Selvom der ikke er så mange fælles aktiviteter lige nu, er de alligevel gode til at få mig til at føle mig velkommen”.

LÆS OGSÅ: Corona: Hellen på 72 år klarer isolationen ved at lave mad til andre

Ingen kaffe til naboerne

Birthe Hougaard er et socialt og gæstfrit menneske, og under normale omstændigheder ville hun gerne invitere andre indenfor. Men det går ikke i øjeblikket.

“Jeg er vant til at bo alene, så det generer mig sådan set ikke at være i mit eget selskab. Men det ville da være rart, hvis man kunne invitere indenfor og vise lejligheden frem”.

Kun malerne og flyttefolkene har fået lov at træde over tærsklen til Birthes nye hjem.

Hun var egentlig ikke meget for det, men det var der ikke noget at gøre ved. Flytte skulle hun.

“Jeg var mest bekymret for, om Danmark ville lukke så meget ned, at jeg ikke kunne booke flyttefolk, men det var heldigvis ikke noget problem. Nu skal jeg bare vente til der er gået 24 timer, så jeg kan begynde at pakke mine papkasser ud”, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Her holder du dig opdateret om corona-epidemien

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Først publiceret: mandag 13. april 2020
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. april 2020 kl. 13:01

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.