Færre har søgt læge de seneste uger under corona-krisen. Men har du symptomer på sygdom, skal du ikke holde dig tilbage, men gå til din læge og blive undersøgt.

Ingen grund til at vente: Tag igen fat i din læge

Der har været stille i venteværelserne i de seneste uger, hvor der har været fokus på corona. Opfordringen er nu: Gå til læge som normalt.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Danmark genåbner langsomt efter at være lukket ned i flere uger på grund af den store fare for coronasmitte.

Faren er som bekendt ikke drevet over, men meldingen fra myndighederne er nu, at danskerne skal henvende sig til læger og sundhedssystem med symptomer på andre sygdomme, som de ellers normalt ville gøre.

Venteværelserne har stået næsten tomme. Nu skal patienterne tilbage.

Nu indretter vi os til at se borgerne under mere normale forhold.

Christian Freitag, formand for de praktiserende læger

”Vi har oplevet et bekymrende fald i henvendelser fra borgerne, både når det gælder dagligdagsskavanker og tegn på mere alvorlig sygdom. Nu indretter vi os til at se borgerne under mere normale forhold, så vi på den måde følger med den gradvise åbning, der sker i resten af samfundet og sundhedsvæsnet”, siger formand for de praktiserende læger, Christian Freitag.

LÆS OGSÅ: Se om du kan få det: Helbredstillæg til pensionister

Minister: Vi har kontrol over corona

Den seneste prognose fra Statens Serum Institut viser, at tiltagene mod coronasmitten har haft den tilsigtede effekt, og at epidemien vil få et andet og mere langstrakt forløb.

Hvornår skal jeg gå til læge?

Du skal gå kontakte din læge:

Hvis du føler dig syg eller har symptomer, der bekymrer dig.

Hvis du er blevet pludselig syg, din sygdom er blevet forværret eller du er kommet til skade.

Hvis det er alvorlig ulykke eller livstruende sygdom skal du ringe 112.

Din egen læge tager mod akutte opkald alle dage fra 8-16. Fra klokken 16 til 8 og hele døgnet i weekend og helligdage kan du kontakte Lægevagten.

Derfor er der behov for, at det danske sundhedsvæsen i højere grad kan tage sig af både COVID-19 patienter og af patienter med andre sygdomme.

Det gælder både på det somatiske og det psykiatriske område, lyder det.

”Når vi nu kan åbne mere op for sundhedsvæsenet igen, er det fordi, vi har opnået kontrol over corona-virussen i Danmark”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

LÆS OGSÅ: Smerter? Se om du har frygtet sygdom der rammer ældre

Udsat behandling i gang igen

Samtidig vil vi i regionerne tage fat på den opgave, der venter, med at hjælpe de patienter, der som følge af COVID-19 har fået deres behandling udsat.

”Vi vil prioritere de patienter først, som ud fra en sundhedsfaglig vurdering, har mest brug for hjælp fra sundhedsvæsenet. Det gælder både de patienter, der har fået deres tid udsat og de, der fremover henvises fra almen praksis, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad gør du nu?

Sundhedsmyndighederne opfodrer nu til, at danskerne går mere til læge med symptomer og sygdomme. Hvad synes du om opfordringen? Fortæl om det og kom med din mening på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

 

Først publiceret: tirsdag 14. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.