Sundhedsstyrelsen åbner nu for, at plejehjemsbeboere og pårørende kan mødes for at "øge livskvaliteten den sidste tid."

Sundhedsstyrelsen: Livskvalitet kan trumfe risiko for smitte

Livskvalitet for plejehjemsbeboere kan betyde mere end risiko for, at de bliver smittet med corona, lyder det i nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Ældre på plejehjem og deres pårørende skal have mulighed for at mødes. At man får så meget ud af livet den sidste tid kan være vigtigere end risikoen for at blive smittet med corona.

Det fremgår af nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen for personer i højrisikogruppen for corona-smitte. Det gælder blandt andet plejehjemsbeboere.

”Det er vigtigt at balancere tiltag til at reducere smitterisikoen med hensynet til livskvalitet. Personer i øget risiko, som er i sidste del af deres liv, har ofte et stort behov for at få det bedste ud af den sidste tid med deres pårørende,” hedder det og videre:

”Her kan hensynet til livskvalitet veje tungere end hensynet til at reducere smitterisiko, og det kan overvejes kun at følge forholdsreglerne i det omfang det skønnes ikke at gå ud over den personlige kontakt,” skriver Sundhedsstyrelsen i de nye retningslinjer.

LÆS OGSÅ: Chok: Hver 3. corona-dødsfald er på plejehjem

Plejehjemsbeboere i øget risiko

Der er ikke ændret på retningslinjerne i øvrigt i forhold til plejehjemsbeboere. Pårørende skal fortsat holde afstand. Det samme skal personalet.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Beboere på plejehjem vurderes fortsat at være i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med corona på grund af høj alder samt typisk en eller flere kroniske sygdomme og nedsat funktions- og aktivitetsniveau.

Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne om personer i øget risiko ud fra enkeltstudier samt internationale anbefalinger fra såvel WHO og ECDC samt fra enkelte lande.

Hvad mener du?

Hvad synes du om, at Sundhedsstyrelsen nu vægter livskvalitet for ældre i den sidste tid vigtigere end risikoen for at blive smittet med corona? Sig din mening på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2906395799408679?__xts__[0]=68.ARCK44oahAvRV3K7TaYcCXk6-fBfyrmn7YAxmlngsRQpB2tUdjNyN78uuVrD9u4GWz79kG3nJszv40pr8hFG9qjqBrd9u-Uu6f4YtxVl3yU2E8d0oWTjplBaMo8bL6rHNYaSOxexEPMPdtjrmK089XbPjuQzgs_l6ryLq2Ir_fQog9ZGYwpHWdiX1xGZ4jcxLac6nd2XqawNhE5QoP6KVuuxBfVRqzM08J0dVbKVAyp8nu5DzpCLPZpAkqRFq0IxVlhXChLy_zJXV2inCwkRhE75kf9vE6BpxqOp4OEscZNUUVV9hURPaI8zE9E_Urv-phjM&__tn__=-R-R

 

Først publiceret: mandag 4. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:49

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.