Udenlandske håndværkere opsøger for øjeblikket husejere med et godt tilbud på at rense tagrender eller fliser. Men det skal du sige nej til, lyder advarslen fra politiet.

Politiet advarer: Får du det her tilbud skal du straks sige nej

Udenlandske håndværkere ringer på og giver et ”godt tilbud”. Det kan vise sig at blive dyrt, advarer politiet.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

De taler engelsk, kontakter dig og har et godt tilbud: De vil rense dine tagrender eller rette op dine skæve fliser i din indkørsel. Til en “god pris.”

Men du skal passe på med at lade dig friste.

Flere steder i landet advarer politiet nu om, at udenlandske fuphåndværkere er på spil.

De laver et dårligt stykke arbejde, som de efterfølgende forlanger ekstra penge for.

Politiet

”Erfaringerne med håndværkerne er, at de ofte giver et billigt tilbud på rensning af tag eller fliser, hvorefter de laver et dårligt stykke arbejde, som de efterfølgende forlanger ekstra penge for”, lyder fra politiet, der har det her råd: ”Sig nej til tilbuddet.”

Efter et par timer: Du skal have helt indkørsel

Det råd fulgte en 59-årig kvinde fra Espergærde ikke, da hun blev kontaktet af to personer fra Skotland, som tilbød rensning og opretning af fliserne i hendes indkørsel.

Ring 114

Bliver du udsat for uopfordrede tilbud fra udenlandske håndværkere, kontakt politiet på 114  med oplysninger om personer og deres eventuelle køretøjer og nummerplader.

Kvinden skrev under på en kontrakt, og mændene begyndte herefter arbejdet.

Efter et par timer forlod de dog stedet under påskud af, at de skulle have en ny kontrakt med kvinden på anlæg af en helt ny indkørsel til et væsentligt højere beløb. Det var kvinden dog ikke interesseret i. Hun kontaktede politiet og anmeldte sagen.

Det fremgår ikke af anmeldelsen, om det lykkedes mændene at få kvinden til at betale.

Fupmagere nået til Aarhus

Også i Østjylland rapporterer politiet om udenlandske fuphåndværkere, der forleden var nået til Aarhus. Flere har anmeldt sager.

Her er det en gruppe irske håndværkere, der kører rund og giver ”lidt for gode tilbud.”

Stort beløb for at “rense” tagrender

Svindelhåndværkere huserer over hele landet på alle tidspunkter af året – især ældre kan risikere at blive kontaktet.

I maj blev en mand opsøgt at to mænd, der tilbød at rense tagrender for 1.000 kroner. Da arbejdet efterfølgende ikke så ud til at blive udført specielt professionelt, bad manden dem om at stoppe.

Han fortalte herefter, at han fortrød aftalen. Men de to svindelhåndværkere blev insisterende og forlangte, at manden betalte et endnu højere beløb for deres service.

Til sidst gav manden efter og gav dem et større beløb, inden de forlod stedet i bil.

Er du blevet snydt?

Politiet oplyser, at indgår man en  aftale med håndværkerne, og arbejdet ikke lever op til det aftalte, så er der ikke længere tale om en opgave for politiet, selv om håndværkerne har henvendt sig ulovligt.

Der er derimod tale om et såkaldt civilt søgsmål, hvor køber selv skal trække dem i retten.

Dét plejer dog at være svært, fordi håndværkerne ofte efterfølgende ikke er til at opstøve – sig derfor blot nej tak til deres tilbud helt fra begyndelsen. opfordrer politiet.

Er du blevet opsøgt?

Har du prøvet at få besøg af engelsktalende håndværkere, der vil give dig et godt tilbud – uden at du har bedt om det? Fortæl om oplevelsen, så andre kan blive advaret – på Faglige Seniorers Facebook-side. KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2908920329156226?__xts__[0]=68.ARAurjmFSEHyXs030r0ExAjP20dggoz8kpd0rGFd7XG8tqJRFIdsCnWU537zAW2uhyq6Bk3Wq0nvNXRVDnHwFhqiBfrlnp94iPwOO6QPtwpgGk6HVHUTXsXl-Q210ehjvNm0NuwU1ZtGEIdD5NE3t0fLBLU-BE_V_Fkn9urmjGkkbIPMya87fyoa6_slV11q8ns9U6QFY6wNGmQPhtQ2NBk83uip2zHucuB3JmLHSDXoBzVEEWJsrVWxCsjgO2EtxCLpeN_Uiu2EBS6XDcmbXE6KY37Ph55q3pwUxABunWmJZbkCB0veUW4BCi-dv-oIw7uIDjZM1dHbH3T-mp1-_vtMUQ&__tn__=-R

 

Først publiceret: tirsdag 5. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.