Sundhedsminister Magnus Heunicke oplyser, at regeringen onsdag melder ud om genåbning af Danmark.

Tjek din e-boks: Måske skal du testes for corona

Tusindvis af tilfældige danskere vil fra i dag få besked i e-boks om, at myndighederne gerne vil teste dem for corona.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Måske er du en af de mange danskere, som i dag modtageren besked i din e-boks fra Statens Serum Institut om test.

“Vi vil nu sætte gang i en stikprøvetest, så vi kan få klarlagt, om der er smitte i samfundet steder, vi ikke har set endnu”, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i det politiske magasin Slotsholmen på P1.

Stikprøvetesten vil indeholde et repræsentativt udsnit af befolkningen, så der er ikke er nogle befolkningsgrupper, der ikke data på.

Det er frivilligt at deltage.

Mange flere skal testes

“Der arbejdes så hårdt og kraftigt på at eskalere op i test, og vi er nu i Danmark i top ti på verdensplan over antal test per million indbyggere”, siger Magnus Heunicke. “Hvor vi kom fra en situation for få uger siden, hvor vi virkelig havde problemer, har vi nu fået bygget det her op takket være et kæmpe arbejde fra medarbejdere og myndigheder.”

I første omgang skal 2.600 deltage i en pilottest, som skal på mandag den 11. maj, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

På sigt vil medvirkende i undersøgelsen blive udtrukket tilfældigt fra hele den danske befolkning på baggrund af CPR-registeret. Målet er, at der løbende hver uge skal testes 250 personer i hver region. Har du ikke fået en invitation i dag, kan du altså få den på et andet tidspunkt. Invitation til test sendes ud via e-Boks eller brev.

”Jeg vil gerne opfordre alle, der modtager en invitation, til at deltage i undersøgelsen. Det er vigtigt, at vi får et retvisende billede af, hvordan epidemien har ramt Danmark. På den måde bliver vi klogere på epidemiens udvikling, hvilket er en vigtig forudsætning for, at vi kan genåbne vores samfund på en kontrolleret og tryg måde”, siger sundhed- og ældreminister Magnus Heunicke.

LÆS OGSÅ: Gratis vaccine mod lungebetændelse. Minister med kæmpe opfordring til ældre: Tag imod det her tilbud

 

Først publiceret: torsdag 7. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.