Pia Fiehn på 62 år er en af de første, der har fået seniorpension. Her ses hun på et billede fra en ferie for et par år siden, inden hun blev ramt af blodprop.

Pia får seniorpension: Jeg græd, da jeg fik beskeden

Det er en stor lettelse for 62-årige Pia Fiehn, at hun endelig har fået tilkendt seniorpension.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Hun har haft rygsøjlegigt, siden hun var ung, for fem år siden fik hun piskesmæld i en trafikulykke, og sidste år blev hun ramt af flere blodpropper i hjernen.

Alligevel mente kommunen, at hun godt kunne passe et almindeligt fuldtidsjob.

Pia Fiehn har haft nok at slås med gennem livet, for ingen troede på hende, når hun sagde, at hun havde konstante smerter.

Men sidste år fik hun en ny socialrådgiver, og med lidt hjælp fra en privat advokat og Faglige Seniorers socialrådgiver Carsten Riis, har hun nu fået tilkendt seniorpension.

“Da jeg fik beskeden, blev jeg så glad, at jeg begyndte at græde. Der er faldet en kæmpe sten fra mine skuldre, og jeg er så glad og taknemmelig”, siger den 62-årige nordjyde.

De troede ikke på mig

Gennem det meste af sit liv har Pia kæmpet for at blive troet på. Da hun som ung begyndte at få ondt i ryggen, troede lægerne ikke at det var rygsøjlegigt, for det var noget mænd fik, mente man. Senere var det kommunens socialrådgivere, der mente, at Pia godt kunne passe et fuldtidsjob, for hun så jo frisk og rask ud.

Det værste er ikke at blive troet på, når man beder om hjælp.

Pia Fiehn

“Jeg fik at vide, at jeg så jo godt ud. Men man kan altså godt have smerter, selvom man går op i sit udseende og har styr på hår og make-up”.

Så oven i konstante smerter og frustrationer over ikke at kunne klare et arbejde, blev Pia mødt med mistro og skepsis.

“Det værste er ikke at blive troet på, når man beder om hjælp”, siger hun.

En helt anden hverdag

Pia har tidligere arbejdet på kontor og stået i butik. Hun var glad for at arbejde, og da hun ikke længere kunne holde til livet som lønmodtager med faste arbejdstider og krav til fysikken, valgte hun at sælge Tupperware.

“Som Tupperwaresælger kunne jeg fortsætte med at arbejde, men i mit eget tempo og jeg kunne selv bestemme mine arbejdstider. Men det kunne jeg ikke blive ved med, da jeg fik blodpropperne”.

Det har været nogle stressende år for Pia, men nu har hun fået ro på hverdagen og kan restituere alt det, hun har brug for.

“Jeg kan mærke, at stressen er ved at slippe sit tag i mig, efter at jeg har fået ro. Det er en stor lettelse, og jeg har fået en helt anden hverdag”.

LÆS OGSÅ:

Socialrådgiver svarer på spørgsmål om seniorpension: Klag til borgmesteren

Nu kan du søge om seniorpension

Spørg socialrådgiveren om seniorpension

I Faglige Seniorers brevkasse, kan du spørge socialrådgiver Carsten Riis om seniorpension, folkepension og tillæg og andre sociale spørgsmål.

Spørg socialrådgiveren her

Først publiceret: fredag 8. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.