Det er på med mundbindet, hvis du rejser med kollektiv transport. Uanset om der er trængsel og uanset tidspunktet på dagen.

Især sårbare skal skærmes: Nu skal du bruge mundbind i kollektiv trafik

Fra på lørdag er der krav om at bruge mundbind eller visir i al offentligt og privat kollektiv transport, taxi og færger.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

“Vi er sammen med myndighederne klar med, hvad der skal til, for at stoppe smittekæderne. Ikke mindst for at skåne de særligt sårbare danskere, som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb som følge af covid-19.”

Sådan lyder der fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke om regeringens tiltag, der betyder, at alle der rejser med kollektiv transport skal bruge mundbind eller visir.

Kravet træder i kraft på lørdag 22. august og gælder alle rejser med bus, tog, metro, taxi og færger. Også ansatte, der har passagerkontakt, er omfattet af kravet,

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Det landsdækkende krav svarer i store stræk til den ordning der for tiden gælder i kollektiv trafik i Aarhus og de omkringliggende kommuner.

“Vi oplever, at øget aktivitet og øget trængsel har medført et større smittetryk i flere byer. Selv om smitten er centreret i visse kommuner, kan vi også se, at antallet af kommuner, der har smitten, er steget de seneste uger. Derfor opgraderer vi med et krav om mundbind i den kollektive trafik,” siger Magnus Heunicke.

Transportvirksomhederne vil afvise passagerer, der ikke anvender mundbind eller visir. I de tilfælde, hvor passagerer alligevel insisterer på at rejse trods afvisning vil politiet blive tilkaldt.

Du kan få en bøde på 2.500 kroner, hvis du nægter at bruge mundbind.

Hvad mener du?

Fra lørdag 22. august er det et krav, at du skal bruge mundbind eller visir, når du rejser med offevtlig transport. Hvad mener du om det?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

 

 

 

Først publiceret: mandag 17. august 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.