Aktiviteterne hos Faglige Seniorer er utroligt populære - og gratis.

8.000 pensionister får gratis oplevelser: Revy, koncerter, museer og god mad

Regeringens sommerpakke skaber glæde hos Faglige Seniorer, der tilbyder gratis aktiviteter med spisning over hele landet for over 8.000 folkepensionister.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Det har været lidt af et tilløbsstykke at ældreorganisationen Faglige Seniorer tilbyder gratis aktiviteter som en del af regeringens sommerpakke.

Foreløbig er der afholdt eller planlagt gratis arrangementer for 8.000 folkepensionister over hele landet.

Det giver da vores seniorarbejde et løft, at regeringen finansierer udgifterne, og at vi kan holde nogle fantastiske arrangementer.

Inge-Lise Christensen, formand for Faglige Seniorer Randers

I alt er der næsten 100 aktiviteter på programmet som for eksempel revy-show med middag, besøg på Arbejdermusset med frokost eller bustur til Lille Vildmose.

”Der har været en overvældende interesse for at deltage i aktiviteterne, igen få mulighed for at være sammen med andre pensionister og få en frokost eller middag helt gratis. Vi er meget glade for, at regeringen med sommerpakken har tilgodeset de ældre, hvor mange har holdt sig isoleret under corona,” siger Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer, der med 230.000 medlemmer er Danmarks næststørste ældreorganisation.

I alt er der med sommerpakken afsat 20 millioner kroner til aktiviteter for seniorer over 65 år til en række organisationer – her i blandt Faglige Seniorer. Hovedparten af midlerne er brugt på guidede rundture, transport og fællesspisning.

Det er en del af sommerpakkens mål med de gratis aktiviteter for seniorer at understøtte forbruget hos turisme- og oplevelseserhvervet.

Se alle arrangementer hos Faglige Seniorer – KLIK HER

Først-til-mølle til revyshow og Oktoberfest

Hos Faglige Seniorer i Randers er formanden Inge-Lise Christensen begejstret for tiltaget.

Høj hygiejne

Alle arrangementer i Faglige Seniorer følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for afstand og høj hygiejne.

Ved transport i bus er kun hver 2. plads besat. Ved forsamling i lokaler følges de anbefalede afstandskrav.

Her er der indbudt til revy-show for 100 deltagere med middag i oktober i Pakhuset og senere med 70 deltagere, når der holdes en Oktoberfest i Restaurant Sejlklubben efter tysk opskrift med øl, wienersnitzel, musik og dans.

Deltagelse er gratis, men der er et mindre deltagergebyr.

”Allerede inden billetterne er sat ”til salg” har der været en kæmpe interesse. Folk ringer og spørger, om jeg ikke kan lægge billetter til side. Men det gør jeg naturligvis ikke. Det bliver lige for alle,” siger Inge-Lise Christensen.

Billetterne skal nemlig afhentes på en bestemt dato efter princippet ”først-til-mølle” og der er maksimalt 4 billetter pr. person til revy-showet og 2 billetter pr. person til Oktoberfesten.

Giver seniorarbejdet et løft

”Det er jo fantastisk, at vi kan tilbyde aktiviteter gratis, som folk ellers skulle betale flere hundrede kroner eller mere for at deltage i. Det giver da vores seniorarbejde et løft, at regeringen finansierer udgifterne, og at vi kan holde nogle fantastiske arrangementer – også for pensionister, vi ellers ikke ser hos Faglige Seniorer,” siger Inge-Lise Christensen.

Hun fortæller, at arrangementerne er omtalt i nyhedsbreve, i Faglige Seniorers aktivitetsoversigt på hjemmesiden samt på møder hos flere af de lokale fagforeningers seniorklubber. Der er også sendt pressemeddelelser til de lokale medier.

”Vi bruger ikke penge på annoncer. Jeg er overbevist om, at vi får fuldtegnet alligevel,” siger Inge-Lise Christensen.

Busture er udsolgte

Hos Faglige Seniorer på Midtsjælland er der udsolgt til de tre arrangementer, som er på programmet som en del af sommerpakken.

Det er busture med frokost til dels Arbejdermuseet, Frihedsmuseet og til Birkegårdens haver, som ligger nær Ruds-Vedby i Odsherred.

Det er nogle supergode udflugter, som vi godt vidste, der ville være stor interesse for.

nne-Grethe Winding, kasserer og sekretær i Faglige Seniorer Midtsjælland

”Det overrasker mig sådan set ikke, at vi har måtte melde udsolgt. Det er nogle supergode udflugter, som vi godt vidste, der ville være stor interesse for,” siger Anne-Grethe Winding, der er kasserer og sekretær i Faglige Seniorer Midtsjælland.

I alt har 120 folkepensionister tilmeldt sig.

”Mange af deltageren har vi ikke set før, så udover at jeg håber, de får en god oplevelse, vil vi også benytte muligheden for i bussen at fortælle om, hvad Faglige Seniorer er for en størrelse og annoncere for vores mange andre aktiviteter,” fortæller Anne-Grethe Winding.

Mange nye til musikalsk historiefortælling

I Nordjylland er det en musikalsk historiefortælling med middag, der trækker folkepensionisterne af huse.

Her holder Faglige Seniorer fire arrangementer med sanger og sangskriver Mads Toghøj i Brønderslev, Aabybro, Hjørring og Frederikshavn. I alt er der tilmeldt over 300 deltagere.

Det første arrangement blev holdt forleden i Brønderslev, hvor 60 seniorer deltog – heraf 50, som formanden Cai Møller ikke tidligere har set til aktiviteter i Faglige Seniorer.

Jeg kørte hjem glad og i godt humør. Det var en succes.

Cai Møller, formand for Faglige Seniorer Nordjylland

“Folk kommer ikke kun, fordi det er gratis. Men også fordi der er en stor lyst til igen at komme ud. Mange har jo valgt at isolere sig i forbindelse med coronaen. Nu får de muligheden for at få en god oplevelse sammen med andre seniorer og Mads Toghøj, der tog os med på en musikalsk rejse fra dengang vi var unge. Jeg kørte hjem glad og i godt humør. Det var en succes,” siger Cai Møller.

Han glæder sig over, at så mange nye ansigter var dukket op til arrangementet.

“Dem ville vi ikke have set til et mere traditionelt møde. Nu fik jeg så fortalt lidt om Faglige Seniorer, nogle fik Seniorhåndbogen og andre blev tilmeldt Faglige Seniorers nyhedsbrev,” fortæller Cai Møller.

Samvær er essentielt for livskvalitet

Sommerpakken er aftalt mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, De Konservative, SF, Enhedslisten, og Alternativet.

Foråret med corona-epidemien har haft stor betydning for mange danskernes sociale liv de seneste måneder. Det gælder særligt for svækkede ældre, der har måtte undvære besøg og social kontakt.

Ved offentliggørelsen af sommerpakken sagde Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S):

“Men også de mere friske ældre har oplevet begrænsninger og savner gode oplevelser under sundhedsfaglige trygge rammer. Socialt samvær er helt essentielt for livskvaliteten. Derfor er det virkelig vigtigt at få afsat penge til lokale aktiviteter og gode oplevelser i sikre rammer for alle ældre hen over sommeren og resten af 2020.”

Først publiceret: tirsdag 25. august 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.