I stedet for at få sprittet hjemmet af fik de ældre stjålet værdier – i groveste tilfælde var der tale om direkte røveri.

Røvede og fuppede ældre: Corona-svindlere står til udvisning

Der blev ringet på døren hos ældre under påskud af, at der skulle sprittes af mod corona: I stedet blev der stjålet og røvet. Nu er 4 personer anklaget i sag om tricktyveri og hjemmerøveri - 2 risikerer at blive udvist.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Under påskud af at skulle spritte af mod corona er ældre under forårets epidemi blevet narret af kriminelle, der ringede på – og skaffede sig adgang til de ældres hjem.

Men i stedet for at få sprittet af  fik de ældre stjålet værdier – i grove tilfælde blev de ældre udsat for direkte røveri.

Nu står 4 personer tiltalt i sagen, der ifølge anklageren omfatter 17 tricktyverier, hjemmerøverier, røverier – samt forsøg på tyveri og røveri.

Straf kan fordobles

De kriminelle har huseret flere steder på Sjælland – men fortrinsvis i Hovedstadsregionen.

Da forholdene er sket med baggrund i corona-epidemien, er de 4 personer tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 81 d. Det giver mulighed for at fordoble straffen.

Udvisning af Danmark

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om udvisning af 2 af de tiltalte.

”Vi ser på dette med største alvor. Forbrydelserne er sket mod ældre medborgere og under påskud af COVID-19, hvilket gør sagerne ualmindelige grove, siger senioranklager Tina Christensen.

Også hash og brud på færdselslov

De fire personer er tiltalt for i alt 39 forhold. Ud over sagerne om hjemmerøveri, tricktyveri og lignende, er der tale om besiddelse af hash, tyveri og overtrædelse af færdselsloven.

Retssagen er endnu ikke berammet.

Hvad er din kommentar?

Hvad er din kommentar til, at ældre er blevet udsat for tricktyveri og hjemmerøveri – under påskud af, at der skulle sprittes af i hjemmet. Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Sådan undgår du tricktyveri

For at undgå tricktyveri, er der er en række gode råd man altid bør følge, hvis man bliver kontaktet af politiet eller andre myndighedspersoner:

  • Bed altid om at se legitimation
  • Ring til politiet, hvis du er i tvivl
  • Vær opmærksom på, at politiet aldrig vil bede dig om at udlevere dit kontokort

Først publiceret: fredag 30. oktober 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.