Længes du efter sang, samvær og ny viden? Seniorhøjskolerne holder fortsat lukket.

Corona: Seniorhøjskoler holder fortsat lukket

Landets fire seniorhøjskoler er ikke en del af genåbningen af Danmark og holder fortsat lukket for kursister.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Der er fortsat lukket på landets seniorhøjskoler,

Har du pakket kufferten og glæder dig til at komme på seniorhøjskole og opleve fællesskab, fordybelse og samvær,  må du væbne dig med tålmodighed.

Seniorhøjskolerne er nemlig ikke omfattet af genåbningen af landets højskoler. Genåbningen gælder kun højskoler med kurser af mindst 12 ugers varighed. Kurserne på landets fire seniorhøjskoler er på 1-2 uger.

“Telefonerne ikke stået stille siden det tirsdag eftermiddag blev udbasuneret, at landets højskoler åbner på mandag 15. marts. Men det gør seniorhøjskolerne altså ikke”, oplyser seniorhøjskolerne i Nørre Nissum, Ride Strand, Liselund og Marielyst.

Håber at åbne for færdigvaccinerede

På seniorhøjskolerne ser man nu frem til genåbningsplanen, som statsminister Mette Frederiksen satser på at have klar 23. marts.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

“Skolerne har fuld forståelse for, at de fortsat er lukkede og håber, at politikerne i forhandlingerne om genåbning vil tage sig tid til sammen med sundhedsmyndigheder at overveje, hvordan man kan åbne skolerne på sikker vis,” lyder det.

Seniorhøjskolerne foreslår, at de kan kræve af deres kursister, at de enten er færdigvaccinerede eller fremviser en frisk negativ test ved ankomst.

“Det vil gøre det muligt at etablere en sikker zone for kursisterne på højskolerne i den uge eller to, de er på der,” hedder det i en fælles meddelelse fra de fire seniorhøjskoler.

Arrangørerne bag den populære Seniorfestival – der sidste sommer blev aflyst på grund af corona-epidemien – oplyser, at genåbningsplanerne også får betydning for, om festivalen kan gennemføres i år.

Først publiceret: torsdag 11. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.