Også i år opfodrer myndighederne til, at danskerne overholder corona-restriktionerne i påsken.

Nu kommer myndigheder med corona-opråb

Påsken er tid til at besøge familie og venner. Nu kommer myndigheder med opfordring: Se så få som muligt. Lyntest? Her kan du komme til.

Senest opdateret: torsdag 8. april 2021

Er du en af de mange, der traditionelt fejrer påsken og ser familie og venner.

Så har myndighederne nu nogle klare corona-opfordringer:

Ryk udenfor, se så få som muligt, hold afstand og bliv testet, når det giver mening.

Skal du rejse med offentlig transport for at besøge familie eller venner, så vælg tidspunkter udenfor myldretiden – og hold afstand, brug mundbind og sprit.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsen og Transportministeriet, der anbefaler, at vi holder fast i rådene om at forebygge smitte i påsken.

Her kan du blive testet

Hvis du skal besøge et familiemedlem eller en ven, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, er det en god ide at blive testet før besøget.

Selv om du er blevet testet, så husk at det kun er et øjebliksbillede. Du skal derfor fortsat holde god afstand, huske den gode håndhygiejne og at blive hjemme, hvis du er syg eller har symptomer – også selvom du lige har fået et negativt testresultat.

Her kan du blive testet

”Det er vigtigt, at vi fortsat kun ses med de samme få personer, som vi i forvejen ser. Derfor bør påskeaktiviteter igen i år begrænses til husstanden eller vores faste lille omgangskreds på de samme få personer,” opfordrer Sundhedsstyrelsen.

Hold fast i gode vaner

Danmark er godt i gang med en gradvise genåbning og smittesituation er forholdsvis stabil. Derfor er det vigtigt, at vi fastholder de gode de gode vaner om afstand og hygiejne, er meldingen fra transportminister Benny Engelbrecht til alle, der skal rejse med offentlig transport.

– Vi skal fortsat passe på os selv og hinanden også i forbindelse med den forestående påske. Jeg vil derfor opfordre til, at hvis du skal med kollektiv transport i påsken, så rejs så vidt muligt på de tider af døgnet og på de dage, hvor der er færrest mennesker i den kollektive transport, siger Benny Engelbrecht.

Reglerne er fortsat, at du skal holde god afstand til hinanden og bruge mundbind og håndsprit, hvis du skal afsted.

De store rejsedage på tværs af landet er især fredag før påske, onsdag før skærtorsdag og 2. påskedag.

Hvad mener du?

Er du klar til igen at overholde retningslinjerne om at se kun 5 personer, holde afstand og være udendørs, selv om det er påske? Eller synes du, at du selv vil bestemme?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Rejse? Sådan begrænser du smitterisiko

Transportministeriet har følgende råd og opfordringer til de rejsende i den kollektive transport.

1. Medbring mundbind 
Siden 22. august 2020 har det været et krav om brug af mundbind eller visir i al kollektiv trafik.

2. Gå eller tag cyklen ved kortere ture
Skal du blot en kort tur, overvej da, om det er muligt for dig at cykle eller gå.

3. Rejs uden for myldretiden
I myldretiden kan passagerne i den kollektive transport normalt komme ud for at skulle stå tæt, for eksempel i busser, tog og metro. Overvej, om du har mulighed for at rejse uden for myldretiden.

4. Vis hensyn til andre rejsende
Host og nys ikke i retningen af dine medrejsende. Skal du hoste eller nyse, gør det da i dit ærme eller i et engangslommetørklæde.

5. Husk den gode håndhygiejne
Når du rejser med kollektiv transport, er det ofte nødvendigt at holde fast for at holde balancen. Vær derfor opmærksom, når du er eller har været i direkte kontakt med de fælles berøringsflader (håndtag, stopknapper m.v.) med andre rejsende. Medbring håndsprit eller vådservietter på rejsen.

6. Er du syg? Rejs ikke
Er du syg eller formoder du, at du er smittet, så tag hensyn til andre ved ikke at rejse med kollektive transportmidler.

 

Først publiceret: fredag 26. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 8. april 2021 kl. 14:23