Birgitte Reimer blev blandt andet kendt for omkvædet i Cirkusrevyen "Så ta'r vi den én gang til for Knud". En talemåde, der anvendes den dag i dag. Privatfoto.

Var kendt for frækhed og humor: Nu er hun død

Hun var på alles læber og fyldte de danske scener med forførende frækhed, sødme og humor tilbage i 1950'erne og 1960'erne. Nu er Birgitte Reimer død. Hun blev 96 år.

Senest opdateret: torsdag 22. april 2021

Tidligere skuespiller Birgitte Reimer, der er kendt for en række film- og teaterroller i 1950’erne og 1960’erne, er død i en alder af 96.

Det oplyser en ven af familien til Ritzau.

Hun døde mandag i Frankrig. Det var netop i Sydfrankrig, hun i 1964 slog sig ned og åbnede en restaurant sammen med sin daværende mand.

Hun efterlader sig en søn og en datter.

Var elsket af publikum

Birgitte Reimer sang sig ind i hjerterne hos de fleste kvinder og mænd i 1952. Hun var på alles læber og fyldte de danske scener med forførende frækhed, sødme og humor.

Den glamourfyldte skuespillerinde startede på Det Kgl. Teaters Elevskole, og hun fandt hurtigt sit talent for at synge og spille både sødmefuldt, pikant og friskt. På teaterskolen mødte hun skuespilleren Preben Neergaard, som hun kortvarigt var gift med og fik en datter med.

Reimer var selvskreven til revyens verden, og det tog ikke lang tid, før hun var med i Cirkusrevyen. Her gjorde hun omkvædet “Så ta’r vi den én gang til for Knud” til en vittig talemåde, der stadig bruges i dag. Det refererer til prins Knud, der fik en fransk dansetrup til at genopføre en erotisk badescene, fordi han ikke ordentligt kunne se scenen i første omgang.

Og Birgitte Reimer var elsket af publikum. Hun spillede rollen som piccoline i stykket “Solstik” på Apollo Teatret hele 535 gange. Men det var ikke kun teaterpublikummet, der kunne opleve Reimer. Hendes første filmrolle var i “Soldaten og Jenny” i 1947, men hun slog igennem med hovedrollen i “Som sendt fra himlen” fire år senere. I starten af 1960’erne havde hun sit eget tv-one-woman-show med titlen “Øjnene er lyseblå”.

Blev kromutter

Men Reimer forsvandt næsten lige så hurtigt, som hun havde taget alle med storm. I 1964 hev hun cirkuspælene op og flyttede med sin daværende mand, Ole Bornemann, til Sydfrankrig.

Her droppede hun både film- og teaterroller og slog sig i stedet ned som kromutter i Sydfrankring

Først publiceret: tirsdag 20. april 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 22. april 2021 kl. 07:33