Tyvene går efter de dyre bilmærker.

Disse biler er mest populære at stjæle

I Danmark blev 2.334 personbiler meldt stjålet sidste år. Se hvilke er tyvenes favorit-mærker.

Senest opdateret: torsdag 27. maj 2021

Har du prøve at fået stjålet din bil?

Det har flere tusinde danskere. Sidste år blev 2.334 personbiler meldt stjålet.

Og biltyvene går især efter bilmærker som VW, Mercedes, Audi og BMW. Men sidste år blev der også stjålet 63 sportsvogne – Porsche, Jaguar, Maserati og Ferrari.

Kun få af dem bliver nogensinde fundet igen. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.

“De mest populære biler blandt tyvene er VW, Audi, BMW og Mercedes-Benz. De står for over 60 procent af det samlede antal stjålne biler. Det er især årgangene 2014-2016, der stjæles”, siger underdirektør Pia Holm Steffensen fra Forsikring & Pension.

Halvdelen af af alle de stjålne biler – sidste år var tallet 1.158 – er som sunket i jorden. De er totalforsvundne, som det hedder blandt fagfolk

Internationale tyvebander

Det er Forsikring & Pension koordinationsafdeling  der har samlet tallene ind for forsikringsselskaberne i forbindelse med efterlysning af stjålne køretøjer i Danmark og udlandet.

”Der er ingen tvivl om, at vi har med meget professionelle og internationalt orienterede tyvebander at gøre. En del af især de dyre biler bliver til klonede biler med forfalsket identitet. En del bliver også smuglet til udlandet, ender som reservedele eller gemmes af vejen i forbindelse med forsikringssvindel”, siger Pia Holm Steffensen.

Corona dæmper tyverier

I 2020 har bilsmuglingen til udlandet sandsynligvis været hæmmet af corona-restriktionerne.

I hvert fald er antallet af forsvundne biler faldet fra 2.714 i 2019 til 2.334 i 2020, hvor det har været vanskeligt at slippe ubemærket over grænsen i en stjålet bil.

Først publiceret: torsdag 27. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 27. maj 2021 kl. 09:49