Vil du hjælpe dine efterladte, så sørg for at de ved hvordan du vil afsted herfra.

Gratis app: Sådan får du din vilje til allersidst

"Adjø" er en ny platform, hvor du kan skrive alle dine ønsker i forbindelse med din død, begravelse, arv og ikke mindst alle de praktisk ting, der opstår i den situation.

Senest opdateret: torsdag 3. juni 2021

Vil du hellere have New Orleans jazz, når din kiste sænkes ned i jorden fremfor salmer? Skal din hund testamentes til naboen fremfor børnene? Og skal der “Gamle Ole-ost” på franskbrødet ved din mindehøjtidelig, fordi du selv var usædvanlig glad for stærk ost? Alt det kan du nu selv bestemme hurtigt, nemt og gratis på den nye hjemmeside og app, Adjø.

Det er dit liv, og derfor også din beslutning hvordan dit farvel skal være.

Skal du herfra og mindes på den måde du gerne, eller overlader du det til familien eller vennerne at tage beslutningerne.

I stedet for testamente

Flere og flere har klare ønsker til hvordan de skal herfra en dag, og hvor man før skrev et udførligt testamente, så er der i dag mange, der har opdaget den nye “Adjø” hjemmeside og app, hvor du kan sikre, at dit sidste farvel til familie og venner også bliver et godt farvel. I hvert fald sådan et farvel, som du gerne vil have.

At skrive sine ønsker for det sidste farvel på sådan en platform eller app, er en mere uformel måde at tage stilling til den sidste rejse, og samtidig en god måde at fortælle dine efterladte om dine ønsker, før livet er slut.

Både app’en og online platformen er gratis, og det koster kun din tid at udfylde spørgeskemaet.

Det svære og det praktiske

Du skal selvfølgelig oplyse om du vil brændes eller begraves, hvilken kirke og kirkegård du foretrækker, men der er også mulighed for at fortælle hvilken form for ceremoni og mindehøjtidelighed, annoncering, bedemand, transport, og meget, meget mere du ønsker, at dine efterladte skal arrangere, når du ikke er her mere.

Der er også et stort praktisk afsnit, hvor du kan fortælle om dine medlemskaber, forsikringer, boligforhold, økonomi, erhverv og kæledyr. Det er selvfølgelig vigtigt, at du også skriver ind hvilke person, der skal informeres nu om, at du har oprettet dig hos Adjø – uden at de ved hvad du har skrevet – og endelig er der “Min Arv”, hvor du kan skrive fremtidsfuldmagter og børnetestamente samt tage arvetest.

Der er også links, hvis du vil have et rigtigt testamente hos en advokat. Det koster 4.000 kroner via Adjø. Det kan du dog tjekke om du kan få det billigere hos andre steder. Prisen på advokat-testamenter kan svinge meget.

Færre bekymringer

Alt sammen en masse praktiske og følelsesmæssige svære ting, som ofte kan være nemmere at nedfælde, når man hjemme får tænkt sig godt om, og har tid til at formulere det helt rigtige. Og så kan man jo gå ind fremover, hvis man får ændringer til sine tidligere ønsker eller ønsker at tilføje mere.

Fra Adjøs side er ønsket, at brugerne får ro og klarhed omkring deres ønsker, og at de pårørende opnår færre bekymringer og mindre risiko for uoverensstemmelser og uenighed blandt de efterladte.

Links til Adjø’s hjemmeside er HER. Dernæst kan du også downloade Adjø-app’en hos “App Store” eller “Google Play”.

Først publiceret: onsdag 2. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. juni 2021 kl. 10:52

Emner: