Igen i år bliver det muligt at rejse billigt med offentlig transport.

Sommerpakke: Gratis færger og billig transport

Årets corona-sommerpakke giver danskerne adgang til gratis og rejsepas med billig kollektiv transport.

Senest opdateret: fredag 4. juni 2021

Igen i år får danskerne en sommerpakke, der gør det billigere at bevæge sig ud i sommerlandet.

Den kommende sommerpakke vil give danskerne adgang til gratis færger til danske øer i en periode på en måned.

Sommerpakken blev præsenteret fredag.

Med færgeordningen bliver en del billetter øremærket øboerne, så de er sikret afgange.

Rejsepasset, som vi kendte det fra sidste sommer, med adgang til billig offentlig transport bliver også en del af sommerpakken.

Med rejsepasset er der adgang til otte dages gratis og fri rejse med kollektiv transport. Passet vil gælde i skolernes sommerferie. I følge TV2’s oplysninger, bliver prisen 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn mellem 12 og 15 år.

Med sommerpakken vil restauranter i hele landet få mulighed for at søge om 35.000 kroner, som skal bruges på tiltag og event, der skal lokke turister til.

Hoteller kan også søge, hvis de har en restaurant i hotellet.

Regeringen og Folketingets partier blev i maj enige om sommerpakken, der vil sende 1,6 milliarder kroner ud i turismeerhvervet, oplevelsesøkonomien og kulturlivet.

100 millioner kroner bliver øremærket sårbare ældre.

Sommerpakken 2021

Aftalen om sommerpakken er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet.

Her er nogle elementer fra aftalen:

Rejsepas: Kan bruges til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

Rejsepasset gælder til rejser med DSB- og Arriva-tog samt i busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.

Rejsepasset kan bruges i perioden 27. juni til 9. august.

Det koster 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn, som er i aldersgruppen 12-15 år. Børn under denne aldersgruppe rejser fortsat gratis.

Transportministeriet meddeler, at der vil blive udbudt op mod 66.000 rejsepas.

Det bliver gratis for gående, cyklister og biler med handicapparkeringskort at sejle indenrigs i Danmark samt mellem Ystad og Rønne i juli-september. Færgeoperatørerne er forpligtet til at fastsætte et loft på antallet af billetter, så de lokale beboeres adgang til færgerne sikres.

Restauranter og hoteller: Restauranter og hoteller i hele landet får mulighed for at søge om 35.000 kroner til arrangementer, der kan trække flere turister til.

Kulturlivet: Kulturlivet er tildelt 330 millioner kroner. 180 millioner kroner skal finansiere en aktivitetspulje. Den sikrer, at spillesteder og teatre stadig kan åbne deres scener og invitere publikum indenfor trods restriktioner.

Der oprettes blandt andet en pulje på 59 millioner kroner målrettet foreninger og aftenskoler til at skabe kultur- og idrætsaktiviteter. Blandt andet for børn og unge i løbet af sommeren og frem til efterårsferien. Herunder sommerlejre, spejderaktiviteter eller undervisning.

Aftalen er en udmøntning af de omkring 1,65 milliarder kroner, som selv samme politiske flertal i maj satte af til en sommer – og erhvervspakke.

/Ritzau/

Først publiceret: fredag 4. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 4. juni 2021 kl. 16:16