Tina Müller, Mette Blume Rieck og Ulla Essendrop er værter for DR’s dækning af OL.

Stor OL-guide: Sådan følger du med på TV

DR sender over 1000 timers TV fra verdens største sportsbegivenhed. Her kan du se hvor og hvornår dine favorit-sportsgrene bliver sendt.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Allerede kl.10.20 onsdag 21.juli kan du på DRTV se den første sportskamp fra OL i Tokyo. Det er fodbold mellem USA og Sveriges kvindehold, der spiller. Og bagefter er det Japan og Canadas kvinder, der går på OL-grønsværen.

Så er vi ligesom i gang!

Ligesom de seneste par Olympiske Lege er fodboldturneringen og softball-holdene også denne gang nødt til at gå i gang et par dage før den officielle åbningsceremoni på fredag 23. juli for at kunne nå at blive færdig den 8.august, hvor “OL Tokyo 2020” slutter.

Tokyo by, som jo er vært for legene, har bestemt, at arrangementet beholder årstallet 2020, selv om legene er blevet udskudt et år på grund af corona-epidemien. På grund af den stigende smitte i Japan lige nu, så afholdes legene også uden publikum i Tokyo. I marts måned kom det frem, at udenlandske tilskuere ikke ville kunne rejse til Japan for at overvære OL. Nu bliver det helt uden tilskuere. I hvert fald i Tokyo.  Japanerne kan dog overvære discipliner udenfor den japanske hovedstad. Indtil videre i hvert fald.

Tokyo er syv timer foran os

Vil du se live fra legene, skal du se tv om natten, formiddagen og eftermiddagen på grund af tidsforskellen.

Her sendes der direkte fra de i alt 42 steder, hvor legene finder sted. Flere af stederne er i øvrigt arenaer, som også blev brugt i 1964, hvor Tokyo også var vært for De Olympiske Lege.

Men selvfølgelig kan du se sport fra legene døgnet rundt, hvis du har lyst til det.

DR deler rettighederne til De Olympiske Lege med Discovery+ Network, men mange andre tv-stationer herunder TV2 sender selvfølgelig fra verdens største sportsbegivenhed.

DR viser 1000 timer fra OL

DR flexer deres TV-muskler og viser over 1000 timers direkte tv fra legene. Det kan de selvfølgelig ikke gøre på en kanal alene. Det fordeles på de to flow-kanaler, DR1 og DR2, men på streamingsiden DRTV opretter de også tre tv-kanaler, der viser direkte og uanede mængder tv fra Tokyo.

Den primære OL-kanal på DRTV viser OL døgnet rundt. I løbet af konkurrencedagen vil den zoome ind på de steder, hvor der kæmpes om guld, og så vil den sende det bedste fra dagen, når Tokyo er gået i seng, og vi venter på, at de næste konkurrencer begynder.

De to andre OL-kanaler fokuserer på de store dramaer og følelser, når der kæmpes om guld, sølv og bronze i en række forskellige discipliner, vi normalt ikke stifter så meget bekendtskab med.

Sender direkte fra kl.8-18.30

Logo og plakat fra 1964, da Tokyo sidst var vært for De Olympiske Lege.

DR har etableret et OL-studie på Experimentariums tagterrasse i København.

I OL-studiet er Tina Müller gennemgående vært. Hun samler hver aften på DR1 op på OL-dagen og tager seerne med gennem de største begivenheder.

I dagtimerne er Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck de faste OL-guider i studiet på tagterrassen.

DR1 sender fra OL-døgnet begynder til det slutter. Fra OL-studiet går det løs hele dagen fra klokken 8.00 til klokken 18.30. Mellem konkurrencerne samles der op på resultaterne, og fra klokken 15.30 til klokken 18.30 er der nedklip fra dagens højdepunkter.

Et primetime-magasin på DR1 på en time fra klokken 20.00 til klokken 21.00 med de vigtigste OL-nyheder runder dagen af.

På DR2 er der også liveudsendelser om natten, når der er vigtige konkurrencer, der afvikles samtidig.

Se knivskarpt DR-OL i udlandet

Der er ingen grund til at undvære at se dansk OL-TV, selv om du skal på ferie i en lang række europæiske lande de næste par uger.

Ud over at sætte fuld blus på billedkvaliteten på DRTV, hvor alle direkte programme sendes i den meget høje billedkvalitet fuld HD 1080p50, så har DR også arrangeret, at du på din skærm kan se OL fra DR i hele din ferie i lande som:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Sådan ser du DRTV på din ferie

  • Log ind på DRTV
  • Bekræft med NemID, at du har dansk bopæl
  • Du kan nu se DRTV via din mobil, tablet eller internetbrowser
  • Når du er logget ind, kan du se OL og ALLE programmer og ALT live-tv på DRTV i ovenstående lande

Links til OL TV-programmer og OL-baggrund

På den officielle OL hjemmeside kan du få et godt overblik over hvilke dage de forskellige sportsgrene afvikles og hvornår der er finaler og medaljeoverrækkelser. HER er linket

På DRs store OL-programside kan du se hvilke dage og tidspunkter de mange forskellige sportsgrene sendes. HER er linket

Vil du gerne nørde lidt med tal, fakta og histore omkring Ol i Tokyo, er der mange sjov oplysninger på Wikipedias side HER

Og endelig er der masser af læsestof i både Wikipedias opslag om De Olympiske Lege HER og om den danske deltagelse i legene gennem tiderne HER

Go’ læselyst og TV-kigning!

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: tirsdag 20. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.