corona vaccine ukraine

Den halve millioner vacciner er ankommet til Ukraine fra Danmark, dog ikke med droner som på billedet.

Vi har foræret en halv million vacciner til Ukraine

Udenrigsministeriet bekræfter, at AstraZeneca-vaccinerne er nået til Ukraine. En million mere skal til det vestlige Balkan.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Danmark har sendt 500.000 coronavacciner til Ukraine, siger landets præsident, Volodymyr Zelenskij, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Vi er taknemmelige over for vores danske venner for deres støtte til at overvinde denne globale udfordring”, skriver præsidenten på Twitter.

Sundhedsministeriet oplyste allerede i juni, at der er tale om doser af vaccinen fra AstraZeneca. Vaccinen er taget ud af det danske vaccinationsprogram.

Udenrigsministeriet bekræfter, at vaccinerne er ankommet til Ukraine.

“Danmark og Ukraine er tætte partnere – også i kampen mod pandemien. Leveringen af den danske donation på 500.000 AstraZeneca-vacciner kommer på et afgørende tidspunkt, hvor det gælder om at få vaccineret så mange som muligt inden efteråret, siger den danske ambassadør i Ukraine”, Ole Egberg Mikkelsen.

Stor tak til Unicef

“En stor tak til Unicef og de ukrainske myndigheder for hjælpen med at nå hertil – og ikke mindst til frontlinjepersonalet, som fortsat redder liv hver eneste dag på landets coronaafdelinger og vaccinationscentre”.

AstraZeneca blev taget ud af det danske vaccinationsprogram, fordi der er sammenhæng mellem vaccinen og tilfælde af sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper, blødning og lavt antal blodplader.

Den danske regering har også afsat én million vaccinedoser til Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kosovo og Nordmakedonien på det vestlige Balkan.

Danmark har tidligere leveret godt 358.000 vaccinedoser fra AstraZeneca til Kenya. Derudover får Bhutan doneret en kvart million AstraZeneca-vacciner.

Ukraine er haltet bagefter med at vaccinere sin befolkning på 41 millioner mennesker. Cirka to millioner ukrainere er færdigvaccineret. Det svarer til 4,8 procent af befolkningen.

I Danmark er over halvdelen af befolkningen vaccineret.

Først publiceret: søndag 8. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.