Daniel Dalgaard

Du kan vinde Daniel Dalgaards nye bog, Sfinx

Stor og vilter roman: Sfinx

Efter to roste digtsamlinger er Daniel Dalgaard aktuel med Sfinx, en stor og vilter roman i syv dele: Fra besættelsestiden til et moderne backpackermiljø. Du kan vinde bogen.

Senest opdateret: tirsdag 17. august 2021

Efter to roste digtsamlinger er Daniel Dalgaard aktuel med Sfinx, en stor og vilter roman i syv dele: Fra besættelsestiden til et moderne backpackermiljø. Om magt og afmagt og ønsket om at skabe sin egen fortælling.

Jan Schnecker er vokset op på Bornholm under Anden Verdenskrig. Hans tyskklingende navn og specielle udseende gør ham udstødt i den lille fiskerby, og han forsøger at komme væk, men bliver forhindret af krigen. Et halvt århundrede senere sidder han på den anden side af kloden i en kørestol ved en pool i Thailand, nu fanget i sin egen krop.

Få nyhedsbrev med konkurrencer

Vær med i de mange konkurrencer hos Faglige Seniorer og vind bøger, biografbilletter, lækre brunch for 2 og meget mere.

Se konkurrencerne i Faglige Seniorers nyhedsbrev hver onsdag morgen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet HER - det er gratis.

 

Thea er i begyndelsen af tyverne og rejser alene rundt i Sydøstasien. Hun vil skabe et dokumentarisk kunstværk om sin rejse, og samtidig forsøger hun at navigere i et backpackermiljø, hvor alle vil have noget af hinanden. Hun støder på to italienske søstre, hvis manglende respekt for konventioner fascinerer hende. De indlogerer sig på samme resort som Jan Schnecker, og en sen aften, hvor de kommer larmende og fulde tilbage fra byen, finder de ham efterladt ved poolen.

Om forfatteren

Daniel Dalgaard er uddannet fra Forfatterskolen og har udgivet to anmelderroste digtsamlinger: Vi er ikke konger (2013) og Spejlkamel (2015). Derudover har han bidraget til adskillige antologier og tidsskrifter og undervist på Vestjyllands Højskole.

Vind bogen

Sfinx udkommer 12. august på forlaget Gutkind og koster 300 kroner.

Sammen med forlaget Gutkind udlodder Faglige Seniorer tre eksemplarer af bogen.

Vindere er Guri Pia Poulsen, Nykøbing F, Niels Kristian Asmussen, Helsingør og Helle Skovsgaard, Svendborg. 

Først publiceret: tirsdag 10. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 17. august 2021 kl. 11:06