Dræbersnegle har ikke mange naturlige fjender i Danmark.

Hvordan bekæmper jeg dræbersnegle?

Her er Haveselskabets 6 gode råd til dig, der slås med dræbersnegle i din have.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Der findes flere metoder, og det betaler sig at bruge flere af dem samtidig for at komme problemet til livs. Start tidligt på sæsonen, mens sneglene er små.

1. Kogende vand

Gå tur i haven hver aften og saml dem sammen i en spand og hæld kogende vand over eller klip dem over.

2. Fugtige hjørner

Vær ekstra opmærksom på æg og sneglekolonier i havens fugtige og skyggefulde hjørner og bekæmp dem sammen med dine naboer.

3. Etabler sneglehegn

På højbede eller rundt om køkkenhaven kan der monteres sneglehegn, som sneglene har svært ved at passere, og er der mange snegle, kan det være en god idé at supplere med sneglekorn.

4. Sneglegift

Sneglegift er godkendt til økologisk brug og må gerne bruges, hvis man dyrker økologisk – sneglekorn består hovedsageligt af hvedemel og jern og er ikke farligt for børn eller hunde, katte og andre dyr. Men vær opmærksom på, at alle snegle kan lide at spise det – også de gavnlige snegle i haven.

5. Gift under flise

Vil man gerne undgå at snegle med hus spiser giften, kan sneglekornene lægges under en flise, der er hævet ca. 1 cm – her kan dræbersneglene komme under, mens snegle med hus ikke kan komme ind.

6. Undgå disse blomster

Snegle elsker især hosta og georginer, så hvis man har mange dræbersnegle i haven, kan det være en idé enten at droppe de planter, eller at sætte sneglehegn omkring dem.

Ikke mange fjender

Miljøstyrelsen oplyser, at dræbersnegle har ikke mange naturlige fjender i Danmark. Sneglen er ikke giftig, men den er muligvis mere sej end andre lignende sneglearter, og derudover producerer den meget slim. Disse forhold gør, at den formentlig ikke er så tillokkende at spise for de fleste dyr.

Blandt de større dyr er pindsvin og grævling i stand til at tage dræbersnegle. Tudser, frøer og firben kan spise især de små snegle, som formodentlig også tages af igler, spidsmus, drosler, stære, råger og måger.

Først publiceret: søndag 15. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 14:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.