Seniorer med opsparing i Industriens Pension kan glæde sig over lave omkostninger.

Her er pensionsselskabet med de laveste omkostninger

Stort pensionsselskab for lønmodtagere slår alle andre og har for femte år i træk branchens laveste driftsomkostninger.

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Hvis du har din pensionsopsparing i Industriens Pension, kan du glæde dig over, at selskabet for femte år i træk har branchens laveste administrationsomkostninger pr. medlem.

En ny opgørelse fra Finanstilsynet viser, at administrationsomkostningerne pr. medlem i Industriens Pension blot lå på 256 kr. i 2020.

I de øvrige danske pensionsselskaber svingede omkostningerne til administration ifølge opgørelsen mellem 285 kr. og knap 3.500 kr. pr. medlem sidste år.

”Vi har på tværs af afdelinger i Industriens Pension stor fokus på at holde omkostningerne nede. Det er vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, hvordan vi kan blive endnu mere effektive. Vi er til for tidligere og nuværende timelønnede i industrien, og lave omkostninger betyder, at der i sidste ende bliver mere til dem,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Seniorer med opsparing i Industriens Pension kan glæde sig over, at de både som tidligere erhvervsaktive og nu som pensionister er medlemmer i det billigste selskab. Pensionister betaler nemlig fortsat administrationsbidrag og dermed er størrelsen af de årlige administrationsomkostninger også relevante for dem.

Mange års besparelser løber op

Laila Mortensen oplyser, at Industriens Pension “ikke vil gå på kompromis med god service og rådgivning i bestræbelserne på fortsat at holde omkostningerne i bund”.

“Det afgørende er at sikre løbende fokus på effektive processer og på at undgå alle omkostninger, der ikke giver medlemmerne en tydelig værdi”, lyder det.

Den nye opgørelse fra Finanstilsynet viser, at det er femte år i træk, at Industriens Pension har haft de laveste administrationsomkostninger i branchen. Netop besparelser år efter år kan løbe op i store beløb i sidste ende – særligt når man inddrager effekterne af renters rente af de sparede beløb.

De lave omkostninger skyldes i følge Industriens Pension blandt andet en velfungerende IT-platform, stor omkostningsbevidsthed og effektive processer på tværs af afdelinger samt det faktum, at der er mange medlemmer til at dele omkostningerne.

Industriens Pension

Industriens Pension er et af  Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med over 400.000 medlemmer.

  • Industriens Pension havde for 2020 et afkast på 9,7 milliarder kroner -  svarende til 5,1 procent for den samlede portefølje.
  • Det er især i børsnoterede aktier, der har trukket op i 2020.
  • Set over de seneste 10 år (2011-2020) har Industriens Pension opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 7,3 procent for den samlede portefølje på tværs af alle aldersgrupper.
  • Afkastet hos Industriens Pension er blandt de absolut højeste i branchen.
  • De samlede investeringsaktiver i Industriens Pension udgør nu 216 milliarder kroner.

Arbejdsmarkedspension

Arbejdsmarkedspension er en del af overenskomsten. Arbejdsmarkedspensioner mindsker forskellen mellem din indtægt som erhvervsaktiv og som pensionist. For mange danskere vil arbejdsmarkedspensionen udgøre en væsentlig del af indtægterne som pensionist.

 

 

Først publiceret: tirsdag 26. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.