Selv i sin egen bil er det ikke længere sikkert mod tyveri. Fænomenet kendes fra udlandet - nu er det kommet til Danmark.

Drama på P-plads: Åbner dør til bil og stjæler pung fra 90-årig

Tyv åbner bildøren og spørger 90-årig om vej: Stjæler pung fra indkøbsnet

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Det er ikke længere sikkert at sidde i sin egen bil, hvis man vil undgå at blive bestjålet. Og kriminelle går ikke af vejen for selv at åbne bildøren og stjæle fra dig, mens du sidder bag rattet. Om du er kvinde og 90 år spiller ingen rolle for tyven.

Det må en 90-årig kvinde fra Bjæverskov bittert erfare efter en uhyggelig og chokerende oplevelse forleden.

Kvinden havde været på indkøb i et indkøbscenter og havde anbragt sit indkøbsnet på forsædet i bilen, inden hun ville køre hjem.

Spørger om vej – og stjæler

Da hun skulle til at køre fra parkeringspladsen, åbnede en fremmed mand passagerdøren for at spørge om vej til et hospital.

Først da manden havde lukket døren og var gået sin vej, opdagede den 90-årige, at hendes pung med blandt andet kontanter og betalingskort var blevet stjålet fra indkøbsnettet.

Tyv med sixpence

Den mistænkte beskrives som en mand, østeuropæisk af udseende, 35-40 år, almindelig af bygning, iført mørkt tøj og bar en sixpence.

Han talte dansk med accent, da han henvendte sig til den 90-årige, som nu har spærret sine betalingskort, så de ikke kan misbruges.

Personer, der har bemærket den mistænkte mand på parkeringspladsen ved indkøbscentret Waves i Hundige, vil politiet gerne i kontakt med.

Kontakt politiet på telefon 114 med oplysninger i sagen.

Har du prøvet det?

Hvad er din kommentar til udviklingen? Og har du selv været udsat for at blive bestjålet, mens du befandt dig i din bil? Skriv på Faglige Seniorers Facebook-side.

Sådan undgår du tyven i din bil

I udlandet er det ikke ualmindeligt, at personer bliver udsat for tyveri eller bliver røvet, mens de befinder sig i bilen. I USA giver politiet blandt andet disse råd:

  • Vær opmærksom på fremmede personer i din nærhed, når du lægger varer i bagagerummet.
  • Sid ikke i din bil med døren ulåst eller vinduerne rullet ned.
  • Hav altid din mobiltelefon ved hånden – og sørg for, at den er opladet.
  • Undgå at være alene i dit køretøj i visse områder, såsom kvarterer med høj kriminalitet, isolerede veje og vejkryds og øde områder med parkeringspladser.
  • Vær opmærksom på dine omgivelser. Vær særlig opmærksom på personer, der ser ud til at holde øje med dig.
  • Vær på vagt over for, hvordan en mulig kriminel agerer. For eksempel hvis personen støder ind i din bil, spørger om vej, forsøger at tage i døren osv.
  • Ring 112, hvis du føler en trussel.

Først publiceret: onsdag 27. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og